• Een schakel in de tijd

  25 februari 2017

  Terwijl ik schilder bewandel ik een soort tijdspad, Ik bekijk de omgeving, ik blik terug in een moment van realisatie. Daarna zal de weg weer verder leiden, naar een toekomst die ik nog niet ken. Zo kan het op elk moment misschien ook in jouw leven zijn: Een moment sta je stil en je denkt waar ben ik nu, hoe zal het worden en waar kom ik eigenlijk vandaan? Zo gaat het met mijn bestaan in dit leven, ik ben een schakel in de tijd, ik leef nu, en het moment schuift steeds op. En als moeder, ben je daar voor een onbepaalde tijd; de vertrouwde persoon die een nieuw leven weer op weg helpt. En later, als oma inmiddels, blik ik terug op ‘toen’ wanneer ik dit allemaal nog niet ervaren had. En ik sta weer een moment stil, en zie ze gaan, hun eigen horizon tegemoet.
   
  Terug blikkend denk ik: zo klein nog, beschermd, bemind en op weg geholpen, Toen dat heden was wisten wij nog niet wat voor moois er in het verschiet zou liggen. In mijn dromen dacht ik hoe zou het zijn als.. Nu vang ik een glimp op van de toekomst, met vertrouwen, verworven kracht en innig verbonden verder op weg, met nog te realiseren dromen.
   
  Een schakel in de tijd, olieverf op canvas 120 x 90 cm
   
  While I paint I walk a kind of timeline, I look around, I look back in a moment of realization. Then the road will lead back further, to a future that I do not know yet. Thus, it may at any time may also be in your life: One moment you stop and you think where I am now, how it will be and where I actually come from? Thus my existence in this life goes, I am a link in time, I live now, and the time always moves on. And as a mother, you're there for an indefinite period of time offering a save background, for the child in turn, this helps to set off a new life. And later, when grandma now, I look back on 'when' when I did not yet experienced this all. And I'm back for a moment, and see they are going to meet their own horizons.
   
  My studio, after I finished this painting
   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 42 keer bekeken

 • Designs op producten

  4 januari 2017

  Sinds een half jaar ben ik actief op twee websites waar kunstenaars uitgedaagd worden ontwerpen te publiceren op diverse producten. En het biedt aan hen een platvorm om voor practisch gebruik diverse ontwerpen toe te passen.

  Ik ontdekte het door bezigheden van collega kunstenaars te volgen en besloot het eens uit te proberen met wat foto's. Het begon als een aardigheidje en experiment dus.

  Redbubble

  Maar op een keer werd ik benaderd door een scout van een andere website die er uit wilden springen. Iemand mailde dat ze dacht dat mijn kunst bijzonder genoeg was om bij hen op de site te verschijnen. Ik zou een eigen "store" krijgen. Nieuwsgierig en wat sceptisch besloot ik een gokje te wagen. En opende een tweede online winkeltje, eigenlijk een derde, exto meerekenend.

  Onlineshop bij designbyhumans

  Bij deze laatste site is een groep mensen die de zaak beheren en elke inzending controleren. Elke nieuwe bijdrage wordt voor publicatie gecontroleerd op de juiste printkwaliteit. En of het voldoet aan een aantal voorwaarden.

  Ik dacht er een beperkt assortiment uit mijn portfolio voor te kunnen gebruiken, de rest was niet geschikt. En een vierkante print op een shrt is nu niet echt superaantrekkelijk. Maar was een leuk begin.

  Rondkijkend en na wat ervaring op te doen kwam ik er toe mijn photoshop vaardigheden te verbeteren. Wat kneepjes van het vak leerde ik nog van mijn dochter. Ik begon het steeds leuker te vinden. En zo komt het dat ik nu twee online winkeltjes heb bij twee platforms voor designs.

  Ik besloot op Pinterest de collecties te groeperen. Om het wat toegankelijker en makkelijker vindbaar te maken, voor een groter publiek. Ik vind het een leuk idee, dat voor een kleinere portemonnee, en mensen die verder weg wonen ook wat van mijn werk te kunnen delen. Niet iederéén kan of wil een schilderij in huis. En ontwerpen en spelen met afbeeldingen vind ik ook leuk. en het ontwerpen op leuke en practische producten ga ik met toenemend plezier doen.

  De klant rekent af bij de platforms en voor het ontwerp krijg ik de royalties. Zachtjes druppelen de bestellingen binnen, en levert het mij wat extra's op.

  Neem eens een kijkje en wie weet is er iets leuks tussen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 69 keer bekeken

 • Kerstkaarten

  7 december 2016

  Zojuist heb ik de kaarten van negen kerstbengeltjes ge-upload. Via exto zijn ze ook als kaart te bestellen. Zo kunnen nog de laatste kerstbengeltjes uitvliegen om je persoonlijke kerstwensen door te geven.

  De schilderijtjes zelf zijn ook via exto te bestellen wanneer dat aangegeven staat op de pagina met het bengeltje. Ik wens jullie allemaal een fijne feestmaand.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 101 keer bekeken

 • Met veel motivatie bereiden wij ons voor..

  3 november 2016

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 64 keer bekeken

 • Korte verhalen en schilderijen

  20 september 2016

  Vorige week heb ik een nieuwe site gemaakt, speciaal voor korte verhalen en schilderijen.

  Corrie van Os heeft nu een aantal verhalen geschreven en ik wilde dit graag apart, en bij elkaar delen. Er is een hoofdstuk op de site dat een aantal verhalen bevat van haar hand.

  Het is een begin het maken van deze site. Nu nog zien of het Corrie lukt nog meer verhalen te schrijven. Deze zal ik dan toevoegen aan de lijst die er nu al te vinden is.

  Volg deze link op de site te bezoeken: https://schilderijenenverhalen.wordpress.com/

  Het is een site waar ik combinaties presenteer van schilderijen met verhalen. Er is nu een eerste verzameling korte verhalen  van de volgende schilderijen:

  De eerste serie schilderijen en verhalen ontstonden nadat Corrie op een idee kwam bij een publicatie van Rita Camphuijsen.

  Rita voelde zich op haar beurt geïnspireerd tot het maken van een schilderij met in gedachten het verhaal dat Corrie al had geschreven en paste het schilderij zo aan dat het weer een reactie op het verhaal werd.

  Ondertussen ging Corrie verder met schrijven en ging Rita verder met schilderen. Ook benieuwd naar de samenwerking? Lees de verhalen

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 136 keer bekeken

 • Bankje

  11 september 2016

  Bij het schilderij "het weggetje UMC"
  Weer een nieuwe ochtend. Weer met zijn ziel onder de arm.
  Moeizaam pakte hij de fiets uit het schuurtje achter het huis. Zijn botten waren ook niet meer wat ze geweest waren. En zijn spieren al helemaal niet meer.
  Loes en hij hadden het nog over een e-bike gehad toen ze nog leefde. Het was er niet van gekomen. En nu? Ach, waarvoor zou hij het nog doen. Hij kwam toch niet verder dan dat bankje bij het ziekenhuis.
  Niet dat hij er nog iets te zoeken had. Al bijna twee jaar niet meer. Maar het was een gewoonte geworden. Naar het ziekenhuis fietsen, op de heenweg zichzelf moed inpraten, op de terugweg bijkomen van het steeds duidelijker vooruitzicht alleen achter te blijven.
  Hoe kon dat nou? De man ging toch altijd het eerst? Hij was de harde werker geweest. Loes was alleen thuis en schreef verhalen. Niet echt een ziekmakend beroep.
  Maar toch was zij ziek geworden. De ene na de andere bestraling was gevolgd. Hij zag haar wegteren.
  ‘Hein, ik wil naar huis,’ had ze op een ochtend gezegd. ‘Hier kunnen ze toch niets meer voor me doen.’
  Het ziekenhuis had het goed gevonden. De buurman had Loes het huis binnengedragen.
  ‘Nou zijn we getrouwd, Loes,’ had hij gegrapt. Ze had er nog om kunnen glimlachen. Er kwam een verpleegster. Iedere dag fietste hij het rondje naar het ziekenhuis en terug. Als hij terugkwam lag Loes frisgewassen in bed.
  Na een week was het over. Omringd door de familie was ze thuis gestorven. Precies zoals ze het gewild had.
  En Hein was doorgegaan met zijn rondjes langs het ziekenhuis.
  Soms besloot hij een andere route te volgen. Maar als vanzelf wendde het stuur zich dan weer naar het ziekenhuis.
  Het bankje kwam in zicht. Moeizaam stapte hij af en ging zitten. Na een tijdje hoorde hij de vogels. Druk bezig nestjes te maken.
  Het fluitenkruid stond in bloei, zag hij, en wat klaprozen.
  Een oudere vrouw kwam naast hem zitten, een verpleegster zag hij.
  Hij draaide zich naar haar om en glimlachte.
  Een verhaal van Corrie van Os
   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 130 keer bekeken

 • Schepping

  27 augustus 2016

   
  Het Lauwersmeer Olieverf op doek 60 x 95cm
   
  ‘Kijk, Jezus in de wolken,’ zei ze. Haar vriendin keek nog eens goed. ‘Dat is een kiekendief.’‘Ja, maar als je niet zo goed kunt zien, kan het ook Jezus zijn. ’‘En wat zou Jezus dan moeten doen, hier in dit Godverlaten landschap?’ ‘Het is niet Godverlaten, zeker niet als Jezus langskomt. ’Haar vriendin zuchtte. ‘Maar kijk nou toch,’ hield ze vol. ‘Dat land, dat water, hemel en aarde. Precies wat God heeft geschapen. Weet je nog? “In het begin was de aarde woest en ledig.” En toen heeft God de hemel van de aarde gescheiden en de aarde van het land. Hier zie je nog een stukje van het begin terug. De hemel raakt het water. En land en water zijn ook nog niet helemaal van elkaar gescheiden. Zie dan hoe het in elkaar overloopt!’ Haar vriendin keek nog eens. ‘Juist, dus wij staan in het begin van de schepping. ’‘Zoiets ja.’Ze volgden met hun ogen de kiekendief. Of was het toch Jezus?
   
  Corrie van Os

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 156 keer bekeken

 • Avondpagina's

  27 augustus 2016

  Eerste van een reeks verhalen
   
  "Waarheen"    olieverf schilderij 85x100 cm
  Onderweg. Zo is het, je bent onderweg, alles is onderweg, ergens heen en je komt ergens vandaan. Alles heeft zijn eigen verhaal en maakt zijn eigen reis. Mens en dier en de natuur. Samen ontstaat een sfeer, die mij als schilder pakt en een ander inspireert. Bijvoorbeeld tot een verhaal. [door: Corrie van Os]
   

  Avondpagina’s

  Alles was opgeruimd. De laatste spullen waren meegegaan in de vrachtwagen.Dit was de laatste keer dat ze bij de bushalte stond. De laatste keer in Westbroek.Ze dacht erover na.Twaalf was ze, toen ze voor het eerst de bus naar de stad nam, samen met haar grote broer. Geweldig had ze het gevonden. Al die winkels. Al die steegjes. Ze had er weken op geteerd toen ze weer thuis was.Later kwamen de vriendjes. Even oud als zij, dus nog geen rijbewijs. ‘Op tijd thuis zijn, denk aan de laatste bus.’ Ze hoorde nòg de vermaningen van haar ouders.Je had toen nog geen nachtbus. Dus net als het interessant werd, moesten ze alweer naar huis.Ze had niet geweten hoe snel ze naar Utrecht moest verhuizen, toen ze eenmaal werk had. Natuurlijk kwam ze wel regelmatig thuis. Maar ook dat was minder geworden.
  Tot dit laatste jaar. Haar moeder was erg ziek geweest en wilde niet naar een verpleeghuis. ‘Waarom? Jij bent toch verpleegster? Ik betaal je wel, als dat het is. ’Natuurlijk was dat het niet geweest. Maar, verpleegster of niet, wil je echt al die rimpels op het lijf van je moeder zien? De littekens van de operaties?Ach, dat was het niet eens geweest. Ze wilde niet de aftakeling van haar moeder van zo dichtbij meemaken. Dat ze begon te plassen zodra haar billen de wc raakten, zelfs al zat het wc-deksel er nog op. Of dat ze haar luier onder poepte en jij dat kon opruimen. Die grote, sterke moeder van vroeger, teruggebracht tot een hoopje mens.Haar moeder had haar altijd beschermd tegen de grote boze wereld. Ze had pal vóór haar gestaan. Tot het niet meer kon.
  Ze kon het niet meer tegenhouden dat haar grote dochter de verkeerde beslissingen nam. Zich pijn deed. Gelukkig trouwde en gelukkig scheidde. Ze was net zo afhankelijk van haar dochter geworden als haar kleine baby vroeger van haar afhankelijk was.
  Soms liepen ze samen naar de bushalte. Daar konden ze het beste de luchten zien, zei haar moeder altijd. De stralende zon of, zoals nu, de dreigende wolken. Bij dreigende wolken waren ze meteen weer teruggegaan. Ondanks de vele verzoeken van het dorp was er nog steeds geen bushokje. Omdat de vandalen het maar zouden kapotmaken. Een maand geleden was haar moeder gestorven. Haar broer was overgekomen uit Amerika. Samen hadden ze alles verdeeld. Zijn spullen waren al onderweg naar de overkant van de oceaan. Twee weken geleden hadden ze afscheid van elkaar genomen. ‘En denk eraan, deze zomer kom je naar ons toe,’ had haar broer nog eens gezegd.Ja, dat kon nu. Geen zieke vader, geen zieke moeder, geen veeleisende echtgenoot. Ze voelde de eerste druppels op haar gezicht.In de verte kwam de bus aanrijden.
   
  Met dank aan Corrie van Os

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 156 keer bekeken

 • Natuurlijke schoonheid

  20 juni 2016

  Maandag gaan we een stuk of twaalf schilderijen naar Doorn brengen. Het is een ruimte van de polikliniek van het Diakonessenhuis regio Utrecht waar kleine schilderijtjes volgens de informatie die men mij gaf makkelijk wegvallen in de omgeving. Dus ik heb een selectie gemaakt van de grote schilderijen die ik nu in mijn atelier heb en die in mijn huis hangen.

  Het zijn schilderijen waar ik geschilderd heb over mijn impressie van de natuur en de beleving van de natuur. Daarnaast enkele schilderijen waar de natuurlijke schoonheid zit in de mens. In het spel en in de ontmoeting tijdens het spel.

  De expositie zal ongeveer drie maanden duren dus alle tijd om te gaan kijken.

  Ik vind het fijn dat er weer een ruimte is waar mijn werk door mensen gezien word.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 190 keer bekeken

 • Activiteiten om het schilderen heen

  8 juni 2016

  Wat is het heerlijk om mijn atelier in de ambachtstraat te kunnen hebben. Ik zit daar al sinds 2010. Het is als het ware mijn tweede huis.

  In mijn atelier leef ik me dan ook helemaal uit met mijn penselen en olieverf op doek.

   

  Daarnaast heb ik sinds 2005 ongeveer al heel veel activiteiten ontplooid om te exposeren en mijn werk aan een groter publiek te tonen. Wat een leuke en inspirerende ontmoetingen zijn daar toch uit ontstaan.

  Wat vele buitenstaanders niet weten is dat al deze activiteiten en werkplek ook de nodige investeringen vergen. Ik heb verschillende gokjes moeten wagen en het deed soms een flinke aanslag op mijn budget.

  Maar ik heb wel door de groeiende bekendheid opdrachten gehad en er zijn spontaan schilderijen verkocht, door mensen die er door geraakt waren. In mijn schilderijen stop ik ook mijn gevoel in al haar facetten. En er is nog zoveel wat ik wil verkennen en nog schilderen dat ik voorlopig nog niet kaar ben.

  Echter ik zal mij ook moeten houden aan de 30 uur per week die ik besteed aan mijn werk in de sociale sector. Maatschappelijk ben ik actief en betrokken bij de medemens die zich bepaald niet bruizend voelt. Het is soms pittig werk.

  Het schilderen is een heerlijke manier om dan even alle zwaarte van de problematiek op het werk los te laten.

  Hoe erg zou het zijn als ik niet kon blijven schilderen in mijn atelier. Zolang ik kan doe ik het met liefde.

  De afgelopen twee jaar heb ik nog twee andere manieren gevonden om mijn kunst op de markt te brengen en dat is via twee webshops met artikelen afgeleid van mijn kunst.

  De markt is groot er zijn vele kunstenaars en mensen die zich bezig houden met diverse vormen van kunst. Er zijn ook vele smaken, zo is er voor ieder wat wils, toch is de concurentie groot. En ik wil op een eerlijke manier niet alleen van schilderen genieten, maar er toch ook wat mee verdienen. Want.. mijn atelier wil ik niet kwijt. En ik wil nog verder ontwikkelen in wat ik maak.

  Dus lieve lezer neem eens een kijkje op die andere plekken waar mijn kunst te vinden is. Misschien is een schilderij te prijzig of niet haalbaar in de woning. er is nog zo veel ander leuks mogelijk. Help mij onze wereld mijn kleur te laten toevoegen en koop een ander artikel om je huis op te fleuren en je te laten inspireren.

  Lees mijn Blogspot eens http://camphuijsenart.blogspot.nl/?view=magazine daar staat nu mijn laatste nieuws op over mijn twee webshops Kunst op een andere manier voor de liefhebber.
   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 203 keer bekeken

 • Meer blogs >>