Sinds een half jaar ben ik actief op twee websites waar kunstenaars uitgedaagd worden ontwerpen te publiceren op diverse producten. En het biedt aan hen een platvorm om voor practisch gebruik diverse ontwerpen toe te passen.

Ik ontdekte het door bezigheden van collega kunstenaars te volgen en besloot het eens uit te proberen met wat foto's. Het begon als een aardigheidje en experiment dus.

Redbubble

Maar op een keer werd ik benaderd door een scout van een andere website die er uit wilden springen. Iemand mailde dat ze dacht dat mijn kunst bijzonder genoeg was om bij hen op de site te verschijnen. Ik zou een eigen "store" krijgen. Nieuwsgierig en wat sceptisch besloot ik een gokje te wagen. En opende een tweede online winkeltje, eigenlijk een derde, exto meerekenend.

Onlineshop bij designbyhumans

Bij deze laatste site is een groep mensen die de zaak beheren en elke inzending controleren. Elke nieuwe bijdrage wordt voor publicatie gecontroleerd op de juiste printkwaliteit. En of het voldoet aan een aantal voorwaarden.

Ik dacht er een beperkt assortiment uit mijn portfolio voor te kunnen gebruiken, de rest was niet geschikt. En een vierkante print op een shrt is nu niet echt superaantrekkelijk. Maar was een leuk begin.

Rondkijkend en na wat ervaring op te doen kwam ik er toe mijn photoshop vaardigheden te verbeteren. Wat kneepjes van het vak leerde ik nog van mijn dochter. Ik begon het steeds leuker te vinden. En zo komt het dat ik nu twee online winkeltjes heb bij twee platforms voor designs.

Ik besloot op Pinterest de collecties te groeperen. Om het wat toegankelijker en makkelijker vindbaar te maken, voor een groter publiek. Ik vind het een leuk idee, dat voor een kleinere portemonnee, en mensen die verder weg wonen ook wat van mijn werk te kunnen delen. Niet iederéén kan of wil een schilderij in huis. En ontwerpen en spelen met afbeeldingen vind ik ook leuk. en het ontwerpen op leuke en practische producten ga ik met toenemend plezier doen.

De klant rekent af bij de platforms en voor het ontwerp krijg ik de royalties. Zachtjes druppelen de bestellingen binnen, en levert het mij wat extra's op.

Neem eens een kijkje en wie weet is er iets leuks tussen.

Reageer op dit bericht