Galerie

Na het maken van geboorte portretten en het verbeelden van een abrubt beeindigd kinderleven, kwamen er ook toevallige ontmoetingen bij, die mij ontroerden. Verder in mijn omgeving en persoonlijke geschiedenis wilde ik me in het leven van kinderen gan verdiepen en soms ook, het naar het hier en nu halen van "herinneringen".

uit 2008 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Twee zusjes

Twee zusjes

2021

Ergens in de jaren 50 genoten deze zusjes van het schommelen in hun tuin. Wat een plezier in samenzijn. Er was nog een gevlekte grijsgele foto. Ik heb hem kleur gegeven, op dit canvas. De opdrachtgeefster heeft voor haar jeugdherinnering een mooi plekje aan de muur gevonden.

Vrolijke noten

Vrolijke noten

2021

Mijn twee jongste kleinkinderen, vrolijken de boel op.

Yamkela

Yamkela

2021

Afrika en vrolijkheid

Sophies wereld

Sophies wereld

2016

Schilderij van en voor mijn nichtje Sophie

Kicken in een sloot

Kicken in een sloot

2015

Op een vlot in het voorjaar

Onwennig

Onwennig

2015

Een jongen en een meisje, samen op een bankje. Wie ben jij? En hoe spreek ik je aan als je mijn taal niet spreekt?! Ze zijn beiden op het feest genodigd.

Vogelvrij

Vogelvrij

2015

Onderweg naar Texel

Hoger en ho-oger...

Hoger en ho-oger...

2015

Het was hoogzomer, en vlak bij het zomerpaleis, schommelde dit meisje.. ik genoot op afstand mee. — in Sint-Petersburg.

Hallo! - Здравствуйте!

Hallo! - Здравствуйте!

2014

Zij had een schepje en zij niet, zij ontmoetten elkaar even. Deelden even, de aandacht voor het spel, met zand, in de zon. Aan de voeten van de fontein. De fontein was een rustplek voor veel wandelaars die daar neerstreken en met een verfrissing pauzeerden in de hete stad. Het was 35 graden in Sint Petersburg. Gewoon even genieten

Stoeltje

Stoeltje

2014

Een Peuter op een stoel. Zo maar ergens op een stoel gezet, om de familie een herinnering te geven. Ik heb hem in olieverf op doek weergegeven, en de sepiakleurige foto in kleur omgezet, alsof het hier en nu is. Het jaar 2014, wanneer dit ventje 88 jaar oud werd.

Samen op avontuur

Samen op avontuur

2014

Mijn kleinkinderen op weg in hun nog jonge leven. Belangrijke momenten zijn nog pril beleefd en in hun fantasie maken zij hun eigen verhaal en kunnen snel uitbundig genieten. Ik werk ook in opdracht, wilt u uw kinderen of kleinkinderen op een dergelijke manier geschilderd zien: prijsindicatie (H+B)x5  Olie op canvas

In de zandbak

In de zandbak

2014

Al schilderend kinderen in het zonnetje zetten. Dit was een moment vol plezier, het ontdekken van de zandbak en wat je allemaal met dat leuke spul kunt doen...  Hij groeide op in een huis waar zijn moeder blij had geroepen, "zo een grote tuin?! Dan past daar misschien wel de door mij al eerder gekochte zandbak in." Zelf legde zij het kleine plaatsje met oud utrechtse straatsteentjes .

Fietsje

Fietsje

2014

Op zoek naar mijn historie, kwam ik terecht bij een toen gloednieuwe dienstwoning. Zijn was door haar broers en zussen op een fietsje gezet. Zo een mooi lief kindje, zo klein en popperig, nu wonen er andere mensen in het huis, en zij had laatst haar derde achterkleinkind op schoot. Ik heb er zelf 2 kleinkinderen. De tijd gaat door en tegelijkertijd lost ze op, als ik het schilderij maak.

Lekker koud!

Lekker koud!

2014

Weet je nog, hoe heerlijk dat smaakte, op een hete zomerdag, thuis in de tuin?!

Dorst!

Dorst!

2014

Ik herinner me een paar dingen uit mijn kindertijd, als ik naar mijn kleinkinderen kijk zie ik soms een glimp van mijzelf of anderen. Maar ik herken het simpele genoegen van een grote beker zoete koude drank. In dit geval een stroopbeker, een tuin, de zon, een kleine wereld, maar voor een klein kind 'alles', thuis.

Kikkervisjes

Kikkervisjes

2014

Afgelopen zomer was ik te gast op een heerlijke plek, de pluktuin in Brabant. Daar was het zonovergoten, vol bloemen natuur en met sprookjesachtige plekjes. In een stil hoekje, trof ik dit meisje Femke, die helemaal gebiologeerd was door het leven in het water onder haar. Ik wil dat beeld doorgeven. Genieten, verwondering en ontdekking spreken mij mateloos aan.

Aandacht en herkenning

Aandacht en herkenning

2013

Niets zo heerlijk als dit, het beeld van vader en zoon, die van elkaar genieten. Geïnspireerd door mijn zoon en kleinzoon.

Vite!

Vite!

2013

Even wachten en ik voelde me geraakt en vertederd. Dit is mijn impressie van dit moment — onderweg in Fontaine-Bellenger, Haute-Normandie
 

In zijn hoekje

In zijn hoekje

2014

Zesde schilderij in de serie "waar was jouw thuis Men zou zomaar over hem struikelen. Al de toeristen liepen langs de planken, waar de handgemaakte voorwerpen en dergelijke, uitgestald lagen, en zochten iets van hun gading. Terwijl vlak bij hun voeten. dit kind stilletjes speelde. Tiende in de serie met kinderen in de hoofdrol

Kinderdroom

Kinderdroom

2011

Een gerealiseerde kinderdroom Als kind had ik benauwde dromen: Dat ik door een grauw landschap rende, en telkens weer in gaten viel, waarna ik in een nieuw landschap terecht kwam met gaten waarin ik vallen kon als ik niet goed genoeg oplette. Door de jaren heen is het kind in mij getransformeerd: en buitel ik al schilderend van de ene wereld in de anderen via baden van kleuren heerlijk natte verf.   Inclusief lijst

Myrthe

Myrthe

2010

Mijn schoondochter en mijn eerste kleinkind een roerende ontmoeting. "Myrthe" en "Myrthe" een altijd groenblijvende plant

Ochtendritueel

Ochtendritueel

2008

Mancoba 4 jaar wast zich in zijn zelf opgehaalde water.