Galerie

Dagelijks leven in de stad.Geboren in de grote stad Amsterdam leerde ik te houden van grachten en de huizen met hun bijzondere gevels. In 2022 startte ik au plein air met het schilderen van een klein stadsgezicht dat ik in atelier uitwerkte. Maar na de uitdaging om het tweede straatje van Vermeer te recreƫren maakte dat ik helemaal de smaak te pakken kreeg.

uit 2016 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hotel de Koophandel

Hotel de Koophandel

2023

Bij deze versie van "een straatbeeld", was ik getroffen door het zonlicht en de kleurigheid. En al schilderen ontdekte ik dat dit schilderij ook een mooie ode is aan de oude meesters als inspiratiebron. Zo geeft het een mooi beeld van deze sprankelende stad en de inspiratie voor kunstzinnige uitingen.  

De lijstenmaker

De lijstenmaker

2023

Een straatje met geschiedenis een goed onderhouden winkelpand waar een lijstenmakerij gevestigd is. De lijstenmaker wandelt hier in 2023 zijn werkplaats uit, in 1657 deed hij dat denkbeeldig voor de lijstenmakerij het huis met de drie Valcken. (waar hij model stond voor Vermeers tweede (ontbrekende) straat.)

De boekwinkel

De boekwinkel

2023

Een bezoek aan Delft, waarin de Vlamingstraat één van de doelen was. Deze boekwinkel met de handelaar en een bezoeker gaven mij een fijn gevoel.

Een zondagochtend in Delft

Een zondagochtend in Delft

2023

Licht en lucht tijdens een wandeling langs één van de grachten op een milde ochtend in Delft

De Kaerskorf en De Maen

De Kaerskorf en De Maen

2023

Een zonnige dag in de herfst met het uitzicht op twee historische schoonheden aan de Markt te Delft

De drie Valcken

De drie Valcken

2022

Mijn rekreatie van “een schilderij met enige huizen” één van de missende schilderijen van Vermeer met een stadsgezicht. Het tweede straatje van Vermeer, a la Camphuijsen Art

Het Vinkenplein

Het Vinkenplein

2022

Een klein werkje, dat ik au plein air begon en dat later in atelier uitgewerkt werd. Zodat een gezicht op het centrum in een kleine plaats, met een eigen historie, op het doek verscheen. Kinderen deden een vossenjacht en als één van de "bonus"-vossen demonstreerde ik het plezier van schilderen op locatie. De hele dag door kwamen kinderen kijken, nieuwsgierig, leergierig en verrast over hun eigen leefomgeving dat op het doek verscheen.

Mijn oud Amsterdam

Mijn oud Amsterdam

2016

Op één van die dagen dat ik door Amsterdam liep en genoot van oud Amsterdam. Amsterdam waar in ik geboren ben wel even buiten het centrum. Maar ik ken het zo goed, van het fietsen door de straten en langs de grachten. Ik wilde dit zo graag ook eens op het doek weergeven. Mijn sfeer van de stad waar ik jaren woonde en naar school ging. Hier de hoek Keizersgracht Reguliersgracht