De natuur biedt zoveel schoons. Landschappen zijn een dankbaar onderwerp om diepte en perspectief in uit te werken. Zonlicht dat de elementen kleurt. Soms met en soms zonder mensen er in. Mensen hebben een persoonlijke relatie met de plaats waar ze zijn. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, en dat wil ik laten zien.

uit 2003 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zijn, tussen binnen en buiten

Zijn, tussen binnen en buiten

2019

Geïnspireerd door een houtsnijwerk dat ik meer dan dertig jaar geleden maakte, "de filosoof". Onbewust geïnspireerd door Rembrandts flosofen schilderijen. Nu het thema van de kunstroute vroeg om een werk dat geïnspireerd was door Rembrandt, kwam ik op het idee, mijn filosofische inslag en bronnen van inspiratie te verbeelden. Het drukt ook mijn beleving en wijze van verwerken van indrukken uit, waardoor ik groei en bewustwording plaats vind.

Stilleven in de polder

Stilleven in de polder

2018

Buiten zaten we te schilderen, het doek bleef lang terzijde staan. Het was onaf, het idee was er wel, maar het moment van buiten zitten niet meer. Herinneringen en foto's werken dan ook heel goed. Hé, zag ik daar nu iets zwemmen? Bijna gecamoufleerd. maar toch zichtbaar. Rust. En weer opnieuw genieten, de stilte de zon op de zonnehoed.. de beleving gebeurt opnieuw, bij het kijken naar dit schilderij. En ik weet weer hoe we met onze schildersezels langs de oever zaten.

Ver dwalen

Ver dwalen

2018

Samen gebrachte herinneringen aan het landschap in Oostenrijk. Waar ik met mijn lief in wandelde, dwaalde langs de telkens weer veranderende perspectieven. We volgden de paden en bewogen ons ontspannen voort, terwijl we ons ook inspanden om wat stijlere hellingen te nemen op, naar het volgende uitkijkpunt. Het was balsem, voor mijn op mijn werk zo noodzakelijke alerte, geest.

De Maliebrug

De Maliebrug

2017

Ook Utrecht heeft zo zijn mooie plekjes. Zo rijd ik regelmatig een route die me over dit lieflijke bruggetje uit 1833 leidt. Ik geniet er elke keer weer van. Zo heeft de herfst  een prachtig licht zoals het op mijn netvlies en op het doek achter blijft.  

Lauwersmeer gebied

Lauwersmeer gebied

2016

De zomer van 2015 kende vele donkere dagen toen wij in het hoge noorden vakantie vierden. Wat niet weg neemt dat tussen het wisselen van perioden met zonneschijn, buien en onweersgebieden de natuur daar een grote bron van inspiratie bood.
  Mijn schilderij inspireerde op zijn beurt weer schrijfster Corrie van Os, tot een verhaal

Tegemoetlicht

Tegemoetlicht

2016

Op een mooie herfstdag het bos in, en dan, hoe heerlijk is dat, met halfgesloten ogen in het zonlicht staan.                  

Het gevoel van stilte

Het gevoel van stilte

2014

Japanse tuin Opgezet ter plekke in de kasteeltuinen te Arcen
Uitgewerkt de maanden er na in Atelier Camphuijsen Art

Ruigenhoekse Polder

Ruigenhoekse Polder

2012

Een landschap waar ik dagelijks door heen fiets en dat me eenvoudig aangrijpt. Vooral in de zomer kan het duizelingwekkend zijn door schittering en spiegeling

Laantje UMC

Laantje UMC

2011

Terwijl de lente volop in bloei stond was dit weggetje een welkome afleiding in het heen en weer fietsen naar het academisch ziekenhuis

Loofboom

Loofboom

2010

De natuur in één van haar verschijningsvormen. Door mij uitgelicht. Als een meditatie, werkt het schilderen van de verscheidene kleuren groen. Uit de donkere bosjes, reikend naar het licht. Daar geniet ik van.

Himalaya

Himalaya

2009

Schilderij voor mijn zoon, die een paar keer per jaar in India werkt Het was voor mij een leuke oefening en uitdaging om zijn impressie van het Himalaya gebergte te schilderen. Het werd een groot doek van 120 x 80 cm. Een weids uitzicht naar beneden in Sikkim. Heel in de verte zie je de traditionele gebedsvlaggetjes wapperen. Door de wolken heen pieken de besneeuwde toppen van India. 

IJsselmuiden

IJsselmuiden

2008

Zomaar een winterbeeld. IJsselmuiden beijzeld. Gepasseerd in de trein en een bewaard beeld.

Plateau la Du

Plateau la Du

2007

Wijngaarden in het Champagne gebied. Het was hoogzomer, en achter ons terwijl we zaten te schilderen waren 4 fransen aan het picknicken. Een tijdloze sfeer

Solitaire Naaldboom

Solitaire Naaldboom

2007

Een grove den op de Veluwe. Alleen, of in gezelschap, zij heeft voor mij schoonheid in het opkronkelen naar het zonlicht.

Nog een laatste wandeling

Nog een laatste wandeling

2007

Nog een laatste gang zo samen, terwijl de dag ten einde komt

Sneeuw aan de kust

Sneeuw aan de kust

2006

Wandelend van "Bergen-" naar "Egmond aan zee", zag ik de zee omlijst door sneeuw en gras. Vroeg in het voorjaar had het gesneeuwd. Een prachtig samengaan van sneeuw, helmgras en zee.

Klampen aan rots

Klampen aan rots

2005

Derde van een serie van drie olieverf schilderijtjes. Met als thema, mens in zijn omgeving.

Worp over de branding

Worp over de branding

2005

Tweede van een serie van drie olieverf schilderijtjes. Met als thema, mens in zijn omgeving.

Contact in Drente

Contact in Drente

2004

Eerste van een serie van drie olieverf schilderijtjes. Met als thema, mens in zijn omgeving.

Boslaantje

Boslaantje

2004

Het landgoed Houdringen in de buurt van de Bilt, een moment in de herfst.

Langbroek

Langbroek

2003

Eerste aquarel, na een lange pauze in schilderen.