Galerie

De natuur biedt zoveel schoons. Landschappen zijn een dankbaar onderwerp om diepte en perspectief in uit te werken. Zonlicht dat de elementen kleurt. Soms met en soms zonder mensen er in. Mensen hebben een persoonlijke relatie met de plaats waar ze zijn. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, en dat wil ik laten zien.

uit 2005 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zicht op een stukje Noord-zee

Zicht op een stukje Noord-zee

2022

Op tochten door het eigen land valt mijn oog regelmatig op mooie plekjes. Op dit doekje tracht ik de betovering van zo een plekje terug te halen.

Gevangen licht

Gevangen licht

2020

Licht en luchtig is mijn gevoel, wanneer ik op één van mijn ochtendwandelingen tussen de bomen loop en het licht langs de boomkruinen naar beneden zie kruipen.

Ter herinnering

Ter herinnering

2019

Zoals ze mij bij het geven van de opdracht beschreef: Hoeveel voetstappen heeft zij hier in het bos wel niet achter gelaten?! Zij wandelde met haar, graag over de blaadjesop het pad, in de herfst. Tot de tijd naderde dat zij haar laatste pad zou gaan.  

Stilleven in de polder

Stilleven in de polder

2018

Buiten zaten we te schilderen, het doek bleef lang terzijde staan. Het was onaf, het idee was er wel, maar het moment van buiten zitten niet meer. Herinneringen en foto's werken dan ook heel goed. Hé, zag ik daar nu iets zwemmen? Bijna gecamoufleerd. maar toch zichtbaar. Rust. En weer opnieuw genieten, de stilte de zon op de zonnehoed.. de beleving gebeurt opnieuw, bij het kijken naar dit schilderij. En ik weet weer hoe we met onze schildersezels langs de oever zaten.

De Maliebrug

De Maliebrug

2017

Ook Utrecht heeft zo zijn mooie plekjes. Zo rijd ik regelmatig een route die me over dit lieflijke bruggetje uit 1833 leidt. Ik geniet er elke keer weer van. Zo heeft de herfst  een prachtig licht zoals het op mijn netvlies en op het doek achter blijft.  

Tegemoetlicht

Tegemoetlicht

2016

Op een mooie herfstdag het bos in, en dan, hoe heerlijk is dat, met halfgesloten ogen in het zonlicht staan.                  

Het gevoel van stilte

Het gevoel van stilte

2014

Japanse tuin Opgezet ter plekke in de kasteeltuinen te Arcen
Uitgewerkt de maanden er na in Atelier Camphuijsen Art inclusief eenvoudige lijst

Laantje UMC

Laantje UMC

2011

Terwijl de lente volop in bloei stond was dit weggetje een welkome afleiding in het heen en weer fietsen naar het academisch ziekenhuis

Loofboom

Loofboom

2010

De natuur in één van haar verschijningsvormen. Door mij uitgelicht. Als een meditatie, werkt het schilderen van de verscheidene kleuren groen. Uit de donkere bosjes, reikend naar het licht. Daar geniet ik van.

IJsselmuiden

IJsselmuiden

2008

Zomaar een winterbeeld. IJsselmuiden beijzeld. Gepasseerd in de trein en een bewaard beeld.

Solitaire Naaldboom

Solitaire Naaldboom

2007

Een grove den op de Veluwe. Alleen, of in gezelschap, zij heeft voor mij schoonheid in het opkronkelen naar het zonlicht.

Nog een laatste wandeling

Nog een laatste wandeling

2007

Nog een laatste gang zo samen, terwijl de dag ten einde komt

Klampen aan rots

Klampen aan rots

2005

Derde van een serie van drie olieverf schilderijtjes. Met als thema, mens in zijn omgeving.