Galerie

Diverse schilderijen met Water en leven in en om het water als hoofdthema. En water als 'bron' van inspiratie. Voor mij ook symbool voor een groot scala aan emoties.

uit 2003 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De Noordzee

De Noordzee

2023

Zonsondergang aan zee

De kleine aanraking

De kleine aanraking

2023

Mijn nieuwste schilderij. Het is de kleine aanraking die van betekenis is. En wat mijn raakt. De concentratie en de overgave aan dit spel van zand en water. Van die gouden momenten in het leven. Waar je ook bent.

De kromme rijn

De kromme rijn

2022

Kano├źnd op de kromme rijn

Oudegaasterbrekken

Oudegaasterbrekken

2021

Swimplak Aldegeaster Brekken In April is het nog te fris om te zwemmen. Maar een heerlijke plek om even met de ogen gericht op de horoizon over het water te dwalen. Al schilderend een heerlijke terugblik.

De Geertebrug

De Geertebrug

2020

Vaak ga ik op de fiets deze brug over. De Geertebrug, op weg naar- of terug van de Geertekerk. Ik kijk graag om me heen en zie wat me raakt. De spiegeling van het water, bijvoorbeeld, En dan de reflextie onder de brug. Geweldig. Ik wilde het vangen en teruggeven in dit schilderij.

Hercules monumentaal

Hercules monumentaal

2020

Hoog boven het landschap staat Hercules. Uitkijkend over de helling van Wilhelmshöhe. Hoofdwerk boven aan het stromend spectakel in Sauerland. Een pronkstuk van de waterwerken in Kassel, een prestige object van heersers uit het verleden. Inmiddels geplaatst op het Unesco wereld erfgoed. Een herinnering aan een creatie in cultuur en landschap Maar waarvan het stromende water mij mateloos boeit.

Verguld gevoel

Verguld gevoel

2019

Zo ziet het er volgens mij uit, wanneer je overweldigd wordt door allemaal fijne emoties. Het bruist en spettert dan in je. Alle aspecten van het gevoel lichten op en verrassen en laten alles aan je glimmen. Geïnspireerd door de Steinhöfer wasserfall bij Kassel in Duitsland

Als een brug

Als een brug

2019

Als een brug over onrustig water, zal ik me neerleggen. De engeltalige strofe: "Like a bridge over troubled water, I will lay me down." welde zachtjes zingend vaak in mij op als ik in mij zelf gekeerd bezig was. Ik voelde het, toen me dat ging opvallen, als het realiseren van een lijflied. Vaak is er van alles gaande, aan onrust aan beweging, aan levendigheid, en ik verlang er naar daar de innerlijke rust in te bewaren. Om dan, vanuit een wat hoger standpunt, eens rustig zicht te krijgen -of te geven wat er speelt. geinspireerd door de "Teufels brügge" in Bergpark Wilhelms Höhe bij Kassel

Levensstroom

Levensstroom

2019

Zoals het leven als een stroom kan zijn, is het vanuit dit perspectief bekeken, voor mij één en al schoonheid. Bekijk het eens rustig, en op enige afstand.

Moddergat

Moddergat

2015

Gezicht vanuit Moddergat tijdens Eb dwalend over de -Waddenzee Een sfeerbeeld van een bijzonder natuurgebied in Nederland. De waddenzee. Het wad tijdens laagtij gezien vanaf de dijk bij Moddergat.  

Verdwijnen

Verdwijnen

2015

Het is avond,.. nog even naar het strand, de zon begint achter de wolken te verdwijnen, het zal niet lang meer duren voordat hij achter de horizon is verdwenen.
Weer een dag beeïndigd, en tijd om naar huis te gaan. Mensen verdwijnen als stippen bij de horizon..  Kom, adem de zilte lucht nog één keer diep. ingelijst

Pootje Baden

Pootje Baden

2014

Een Nederlandse kust, geschilderd uit genoegen en over het plezier zoals mensen zich voelen wanneer ze een voeten plaatsen in het zilte frisse water op een hete zomerse dag.

't Gooimeer

't Gooimeer

2013

Een winderige dag, op een ouwe schuit de haven uit

Nieuwe koers varen

Nieuwe koers varen

2013

Afscheids geschenk voor een vertrekkende teamleider. die niet meer aan het roer kan staan. En in haar vrije tijd graag uit zeilen gaat. Hier haar boot op het Gooimeer.

Hoe is't mogelijk

Hoe is't mogelijk

2013

Wij waren een dagje van huis, de beloning het einde van de dag aan het strand, zij dacht: "hoe is het mogelijk"

Serene

Serene

2013

In de namiddag

Overleven op de NIjl

Overleven op de NIjl

2012

Olieverf schilderij op Papyrus In aansluiting op de Muzikant, geschilderd op papyrus gaat ook dit schilderij over de manier van 'overleven'op de Nijl. Het leven is hard in Egypte, en het is op mijn netvlies gebleven in toch ook sfeervolle indrukken.

Maanlicht - 3 luik- De oceaan

Maanlicht - 3 luik- De oceaan

2012

Een opdracht, om mijn eerder gecreeerde maanlicht schilderij uit te breiden

Een bodem vol geheimen

Een bodem vol geheimen

2011

Vele herinneringen, schatten uit het onderbewuste: Als gezonken objecten op de bodem van de oceaan.

Als een godin in Frankrijk

Als een godin in Frankrijk

2009

Staan, voelen en beleven van de ruimte de diepte en het water.

Antarctica

Antarctica

2009

Een visie op de oceaan, een koude wereld licht verwarmd door de opkomende zon. Naar aanleiding van een verzoek om een schilderij met als onderwerp water. Eén van de twee antwoorden hierop en een vervolg op portretschilderij Maxima in Antarctica Ingelijst en eventueel deel van een drieluik

Maanlicht

Maanlicht

2008

Volle maan boven een zacht bewegende zee, 's nachts. Toen ik deelnam aan de 13e Kunstroute, bedacht ik dit schilderij  Behalve als 13e element staat de maan voor: Verbeelding, reflectie, spiegelen en het vastleggen van alle andere 12 psychologische energieën. Toen na een paar jaar, deed ik wat onderzoek op internet na een tv-programma voor consumenten, waar ze een item uitzonden over het auteursrecht en men bood een manier om zelf je foto's te ontdekken.
Het is verbazingwekkend hoeveel mensen mijn maan toezingen. Een waarschuwing voor internetgebruikers: Als je het pinnen, of delen, geef er dan mijn naam en mijn website bij aan.

Source de la Douix

Source de la Douix

2006

De bron wordt heilig genoemd, in oude tijden wierpen mensen al offerandes in het water en vroegen om steun aan de godin van de wateren onder de aarde.

de boompjes

de boompjes

2006

Meertje in Frankrijk. Nabij Reims. Au plein air begonnen, later thuis uitgewerkt. Glaceer techniek geoefend.

Schuim op de kust

Schuim op de kust

2006

Schuim op de kust bij 'Bergen aan zee'  Eindeloos ver strekte het water, en het schuim dreef op een flinterdunlaagje water. Zachtjes, licht gerimpeld door een aangenaamkille bries. Het leken wel ijsbergen, maar zo zacht en tintelend, dat het mijn adem haast benam.   Ingelijst

Bergen aan zee

Bergen aan zee

2005

Schitterend schuim, tegen ijsblauwe omgeving. Koud, koud strandweer. We waren in Bergen aan zee en liepen van Bergen naar Egmond. Ingelijst

Worp over de branding

Worp over de branding

2005

Tweede van een serie van drie olieverf schilderijtjes. Met als thema, mens in zijn omgeving.

Beekje

Beekje

2004

Een mini stroompje, gevonden in zuidholland. Inspirerend want beekjes hebben voor mij een archetypische betekenis. Hier water dat valt, tussen een diversiteit aan planten. (een studie van structuren.)

De pier

De pier

2003

Één van de eerste schilderijen toen ik besloten had wéér te gaan schilderen. Aquarel was mijn start medium.