Galerie

Schilderijen geïnspireerd door muziek en dans uit diverse culturen

uit 2008 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Dans uit centraal azië

Dans uit centraal azië

2016

Centraal aziatische dans presentatie. Ik was uitgenodigd op een lentefeest door een kennis uit Oesbekistan. De sfeer was heel bijzonder en bij dit schilderij werd ik geïnspireerd door danseressen uit Oezebekistan.

Serenade

Serenade

2014

Een uitdaging op de site "paint my photo". Ik voelde me geïnspireerd door het vioolspel van Caecilia van Peursem en nam de uitdaging van paint my photo aan, om te kiezen voor een foto met een avond scene en deze te combineren met foto's van de violiste die ik ken. 2014.
 

Balalaikaspeler

Balalaikaspeler

2013

Uit de serie "Wintermuzikanten", speciaal geschilderd voor de wintermarkt in de Bilt.

Russische Accordeonist

Russische Accordeonist

2013

UIt de serie "Winter Muzikanten", speciaal geschilderd voor de Wintermarkt in de Bilt 13-12-2013

Toetsenist

Toetsenist

2013

Uit de serie "Wintermuzikanten", speciaal geschilderd voor de Wintermarkt in de Bilt 15-12-2013

Saxofonist

Saxofonist

2013

Uit de serie Wintermuzikanten, speciaal geschilderd voor de wintermarkt in de Bilt 13-12-2013

Kleine Djembé

Kleine Djembé

2013

Uit de serie "Wintermuzikanten"m speciaal gemaakt voor de Wintermarkt in de Bilt 15-12-2013

In de Yurt

In de Yurt

2013

Een solo-optreden en presentatie van traditionele muziek in Mongolië. Met Mongoolse B.Baasandorj, naar een fotoverslag van mijn zoon die het land, op doorreis, bezocht. Lees meer over zijn muzikale optredens B.Baasbandorj

Les musiciens

Les musiciens

2013

Tijdens een reis door het impressionistisch Frakrijk een avond met Franse Chansons. "Je ne parle pas français monsieur!" En hij lachte me hartelijk uit.

Sara's melodie

Sara's melodie

2013


Geïnspireerd door de dochter van mijn beste vriendin Susanne, zij is deense. Haar dochter kan heel mooi harpspelen, en de muziek maakt dat ik in gedachten meegevoerd word op de tonen van de muziek.

SalamMusik

SalamMusik

2013

Ik had de zanger gezien, en wist al wat van zijn muziekgroep, een reggaeband waarin hij de zanger is. En had gewoon zin om hem eens in actie te schilderen. Ik kreeg foto's toegestuurd uit Maleisië, en heb er mijn interpretatie van gemaakt.
 

Vloednoten

Vloednoten

2012

Geinspireerd door een houtsculptuur van een collega kunstenaar, maakte ik dit schilderij van de vloedlijn. Muziek kan inspireren en gevoelens in beweging brengen de kust is voor mij al veelbetekenend wat betreft het geraakt worden. Aangeraakt door stemmingen. Het subtiele spel van eb en vloed is fascinerend. Vloednoten. Een schilderij over emoties, zoals muziek ze vaak weergeeft en ons dan brengt tot op de grens van de werkelijkheid. De benen op de grond en met het hart zwevend over de wateren, bewogen door gevoel.

Papyrus

Papyrus

2012

Een egyptische muzikant geschilderd op papyrus, na een bezoek aan egypte en ontmoetingen met de egyptische cultuur via muzikanten en historische projecten.

Djembee in Utrecht

Djembee in Utrecht

2011

Deze wereld waarin we leven kent gedreven mensen, geïnspireerd door de cultuur van andere mensen. Deze vrouw speelde in Utrecht vol met energie en geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse cultuur. Dit brengt zon, onderdak en geluk inons leven door de muziek van deze Afrikaanse trommel in de handen van eenNederlandse energieke vrouw. "Djembee in Utrecht"

Accordeonist

Accordeonist

2011

Accordeonist speelt een solo, een onderbreking van een kwartet, verbonden met het timbre uit Mexico 

Denk aan mij

Denk aan mij

2011

Nederlandse zanger, met een passie voor Mexico, zingt vurig over het leven en gebeurtenissen. Vandaag 11/4 hoorde ik dat de bassist van de groep overleden is: een lege plek. (In lijst)

Blokfluit solo voor Japan

Blokfluit solo voor Japan

2011

Ayumi Matsuda speelt een blokfluit Solo en brengt het gehoor naar de slachtoffers van de Tsunami in Japan. Japan helpen kan 30% van de koopsom is voor de slachtoffers in Japan

Dansers in vrijheid

Dansers in vrijheid

2010

Indrukken Uit Afrika. Dagelijks Leven nu in Kaapstad, muziek , Ritme en levensenergie . Het werkte aanstekelijk op mij en doet me terug verlangen naar de sfeer waarin mensen hun gevoelens zo dansend uiten. (in lijst)

Gitarist Rastamie

Gitarist Rastamie

2010

Indrukken uit Afrika,

Doordringende blik, een moment van contact. Kijken en genieten van het afrikaanse timbre. Ik vertelde emiel, ik ga jullie schilderen en zal je dat laten weten als het klaar is. In afrika, kun je inderdaad je hart verliezen, maar zo neem ik wat van de kleurige vrolijkheid en levendigheid mee naar nederland. Luister naar zijn stem en gitaar

Nyameka Sambaspeelster ~Rastamie

Nyameka Sambaspeelster ~Rastamie

2010

Indrukken uit Afrika, De muzikaliteit en de sprankeling, het werkte op mij aanstekelijk en inspirerend. Ik had na het beleven van de muziek van het duo Emiel Rastami en co ontzettende zin dit in een schilderij te uiten. Het werd een dubbel-duo. In Afrika zijn ze op zoek naar hem om hen mijn boodschap door te geven dat ik mijn belofte hield. Luister maar eens

Licht en stemmen in de nacht

Licht en stemmen in de nacht

2009

gedurende een hele nacht werd de langste dag gevierd in de Geertekerk. De geertekerk is een plek, waar stemmen van mensen klinken. Het koor repeteert en mensen discussieren.

Fazi

Fazi

2008

Transilvanië, muziek, vriendschap en de lente. Een land waar een gastheer als deze me thuis deed voelen