Het begon in April 2016 dat ik via een email benaderd ben met een vraag om op basis van mijn schilderwerken deel te nemen aan DesignByHumans. Natuurlijk was ik verbaasd, want wat werd er precies van mij verwacht, en hoezo? Mijn werk? En designs, wat hield dat dan in?

Maar omdat ik het leuk vond gevraagd te worden, voor een mij onbekend gebied, ben ik er in gedoken. Ik ben op de site gaan lezen en heb wat rond gekeken hoe het werkt. Het begin was niet makkelijk omdat er toch wel wat computervaardigheden gevergd werden. En, ik begreep al snel dat ik iets zou moeten doen met mijn schilderijen. Maar hoe dan? De eerste inzedingen werden afgewezen, en ik moest uitvinden wat de redenen waren. Maar uiteindelijk lukte het mij mijn eerste designs te maken.

 

Vogelvrij ~ Free as a bird

Het begin was gemaakt. Maar het stemde me nog niet tevreden, heel het pricipe van transparantie in de achtergrond, wat inhield bleek in de loop der tijd, dat er geen toevallige vlekjes om je werk heen moesten zitten. Maar ik leerde met vallen en op staan. Want ik wilde uiteindelijk, meer dan gewoon een rechthoekig vlak met een schilderij erop.

En uiteindelijk verkocht ik op 17 April 2017 mijn eerste T-shirt. Ik heb geen idee aan wie, maar ik vond het stimulerend. Voor elk verkocht item krijg ik een royalty voor het ontwerp, dus het moeten heel veel shirts worden wil het loned worden. Dus ik moest mijn besst doen om mijn ontwerp vaardigheden te verbeteren, En ik ging verder en ontdekte meer. en nu en dan heb ik mijn dochter gevraagd mij eens te helpen met wat photoshop technieken die ik dan maar niet onder de knie kreeg of die ik wilde gaan toepassen. Maar wist dan niet óf en hoe het kon.

Inmiddels verkocht de site 17 producten met mijn ontwerp er op. Gemiddeld zo een één per maand. Het is vergeleken met de andere ontwerpers op die site niet veel. Maar ik vind het nog leuk. Er is een bepaalde groep gamers en You-tubers die dit gestart zijn. Opbrengsten worden ook voor goede doelen, milieu en rechten van kinderen gedoneerd, dus dat vind ik allemaal weer inspirerend.

Mijn werk wijkt denk ik wat af van de doorsnee otwerpen die ik zo op die site zie. Maar daarmee ben ik dan ook weer uniek, denk ik maar zo. Dus ik ga vrolijk door, na een werkdag met mijn benen op de bank en laptop op schoot. Of als ik toch niet naar mijn atelier kan of daar al een tijdje heb gezeten om te zitten schilderen.

Maar gisteren ontdekte ik een nieuwe uitdaging. @designbyhumans riep op om een backpack te ontwerpen. I kmoest daarvoor bestanden downloaden die ik kon openen met photoshop. Al mijn inmiddels aangeleerde “skills” kwamen nu van pas. En ik ging aan de slag en kreeg een idee. Zou ik het wagen? Zou het me lukken. Ik wilde het proberen.

En zie hier.. mijn eerste “backpack-ontwerp” Als dit thema niet bij dit onderwerp past, dan weet ik het ook niet. Maar, hoe dan ookm ik drukte op de knop “submit”en de gevraagde drie bestanden gingen de lucht in. Vanochtend kreeg ik bericht dat ze geaccepteerd zijn. Nou ik ben benieuwd.

Nu blijkt er zelfs nog een mooie prijs verbonden te zijn aan de “contest” daat had ik nog helemaal niet gezien toen ik mijn inzendingen verstuurde. Maar hoe mooi zou het zijn als mijn schilderij de wereld over gaat reizen op deze manier op een backpack, “longing to see what comes next”

Ik hoop dat ik heel veel stemmen krijg.

Longing, contribution for the backpack contest

Reageer op dit bericht