Het is iniddels november, er is al een nieuwsbrief verzonden over de komende expositie. De begindatum was drie jaar geleden ingevoerd, maar de eerste voorbereidingen zijn getroffen, zoals ook het regelen van vervoer. Ik heb nameljk de hulp nodig van iemand met een busje, om het schilderij van de badende hooglanders naar het ziekenhuis te vervoeren. En ook het schilderij 'ver'dwalen is best groot vor een personen auto En aangezien ik zelf geen auto rijdt is het dus altijd even puzzelen wanneer mijn werk vervoerd kan worden.en dat is dus 6 december geworden. Maar het is nu geregeld. De ochtend van 6 december gaan we de expositie in het Diak te Utrecht inrichten.

Wereld erfgoed

Verder ben ik een project gestart waarin ik om te beginnen mijn herinneringen aan de grote waterwerken in Kassel wil verwerken in een aantal schilderijen. Ik wil de sfeer in een aantal realistische schilderijen vast leggen. En daarna hoop ik dat ik geïnspireerd wordt door variaties op een thema te gaan maken. Het is mij gebleken dat deze waterwerken op Wilhelmshöhe in Sauerland behoren tot het werelderfgoed dat Unesco op delijst heeft staan. Dit zijn stuk voor stuk memorabele plekken en het is zo dat UNESCO er naar streeft om vele deze culturele uitingen ( en meer) te bewaren en in stand te houden. Ook de Amsterdamse grachtengordel is zo een gebied dat tot het wereld erfgoed behoort. Ik heb "mijn oud Amsterdam" geschilderd. Ook het waddengebied heeft me geïnspireerd tot een aantal werken. Zo doordenkend op dit gegeven kwam ik op het idee om toe te werken naar een tentoonstelling waar ik op een keer een hele collectie met verschillende schilderijen geïnspireerd rond dit thema kan tonen. De expositie zal bestaan uitwerken geïnspireerd door een aantal ooit door mij bezochte plaatsen, erfgoed die op de lijst van Unesco staan. Misschien wordt het wel een duo-expositie, met mijn vriendin die ik ook aanstak met mijn idee. Zo kan het dan best gebeuren dat we op de lijst kijkend denken: "Hé daar zou ik wel eens héén willen gaan" Ik laat de eerste werken in wording hieronder zien.

Verder heb ik al met photoshop een schets gemaakt ter voorbereiding van een portret opdracht. Een dubbel portret van twee kinderen gepositioneerd in een speciaal aan hen en de opdrachtgever bekend landschap. Je zult het op de site kunnen zien, nadat het gereed en overgedragen is.

En wat mezelf betreft bereid ik me voor op een revalidatieperiode in het nieuwe jaar. Omdat ik in januari 2019 een operatie ga krijgen aan mijn heup ben ik even van de straat. Dus... zoals gewoonlijk.. ik verveel mij niet.

 

Reageer op dit bericht