De titel voor dit stukje blog, schoot me spontaan te binnen bij het starten van de volgende tekst.

Ik heb net een oude foto geupload uit 2014 en dacht dat dat vast verwarring zou geven bij de nieuwsbrief. Dus het was ook wel weer tijd voor een stukje tekst dacht ik.

Vanochtend heb ik mijn fotoalbums doorgelopen., opzoek naar een kerstbengeltje uit het verleden. Ik kon het niet vinde, terwijl ik ondertussen mijn werk sorteerde, ging een hele geschiedenis weer via het toetsenbord en de muis lang mij heen. Zo ook die ander foto.Ik heb hem bij gesneden en in het album portretten op exto gezet.

Wat er allemaal zo gebeurd, wlke thema's me te binnen schieten en waar de penseel mij leidt gebeurt in mijn werk in wording dat in de stijl van "verlangen" weer heel intuitief geschilderd is. Ik heb drie even grote doeken en de bedoeling is dat ik alle drie voorbehandel met opgelijmd zand, steentjes draadjes en al dergelijk gerommel. Ik bedek het geheel met een laag gesso zodat het goed te overschilderen is met olieverf. In dit schilderij waar net als de vorige "een vrouw" het centrale thema is, bedacht ik van te voren om welke vrouw het gaat. in de eerste ontstond het idee tijdens het schilderen. Intuitie is niet helemaal te sturen, maar de intuitie stuurt mij. Nu er een periode achter me licht vaneen vaste baan naast mijn werk als kunstenaar heb ik de behoefte mijzelf eens te bezinnen over mijzelf. En zo kan het gebeuren dat ik schilder wat ik sil en wat me invalt en welke schildertechniek ik gewoon leuk vind op een bepaald moment. En zo kan het ook gebeuren dat mijn "opgelegde"cursus administratief medewerker in het laatste stadium van afronden met een eindexamen, percentages en valuta's in het schilderij bracht. Maar dan, creatief verwerkt. Zo dadelijk ga ik weer naar mijn atelier. Het is chool vakantie. En omdat mijn vrijwilligers werk op een basis school daarmee ook is gestopt, heb ik tijd om mijn uren meer zelf in te delen.

Wanneer dit schilderij klaar is kan ik dus niet vertellen, ik bezin me op mezelf en wat de aandachtspunten zijn in mijn leven.. Zo maar wat in me opkomt en wat ook past in het doek.

Basislaag  Eerste opzet Werk in Progress per 23-07-2020

Reageer op dit bericht