Het is warm in de Bilt. Nu ja in de rest van Nederland natuurlijk ook. Een aantal keer heb ik wel in mijn atelier geschilderd? Het zal, zo verwacht is wel even duren voordat ik de resultaten kan laten zien op deze site. Er staat nu werk op twee ezels. Het ene werk is een doek waarop ik aspecten uit mijn leven verwerk, en het is behoorlijk intuitief kwa werkwijze. 

Het andere werk is iets dat eind van het jaar overhandigd moet worden. Het is een aan mijzelf gegeven opdracht. Ook hier probeer ik weer in de traditionele stijl te schilderen, zoals ik denk dat dat dan moet. Een leuk feitje vind ik om te melden dat de ondergrond vaan dienna is dat we meenamen uit het Rembrandt huis in Amsterdam.

 Ik heb het opgebouwd door eerst een schets te maken van het onderwerk. Waarvan ik een referentie foto heb gemaakt met fotoshop.Ik maakte een samengesteld beel van verschillende foto's om te krijgen wat ik wil. Na de schets heb ik een beeld geschilderd in grijstonen. Om de donker licht verhoudingen voor te bereiden, is dit wel een mooie methode. Momenteel ben ik de kleur aan het aanbrengen . Het is ee uitdaging om dit te schilderen o dezen manier en het effect te zien ontstaan. Het bevalt me wel. 

Maar.. toen sloeg de hittegolf toe en werd het echt onmogelijk om in mijn atelier te schilderen. Zo kwam het dat ik een met sienna voorbewerkt doekje meeam om in de schaduw in de tuin te kunnen schilderen aan iets kleins. Het wordt Pinkeltje, de andere kater die bij mij in huis woont. Zijn broertje Abeltje heb ik al op de eettafel staan. Zo ben ik toch nog een beetje productief..

Het resultaat is te zien op de volgende pagina Lockdown