Jaarboek kunstenaars 2021

 

Jaarboek kunstenaars 2021De afgelopen twee jaar heb ik me door de aandacht in de media voor de oude meesters toegelegd op het uitproberen van een andere aanpak van mijn schilderijen. Niet om geheel te veranderen maar om te zien wat ik er mee kan en wanneer ik het wil toepassen. Zo kon ik mijzelf verder ontwikkelen.

Velen lieten zich inspireren maar ik vond het toch een uitdaging, om op de oproep om een schilderij in te zenden dat geïnspireerd zou zijn door Rembrandt van Rijn, in te gaan. En zo kwam het dat ik met mijn werk in dit mooie grote jaarboek belandde. Het staat vol mooi werk van collega kunstenaars.

In deze tijd van Corona maatregelen zijn de gelegenheden om te exposeren aanzienlijk verminderd, daarom is voor mij als kunstenaar een presentatie in een boek als dit een mooi alternatief.

In plaats van het bezoeken van een expositie is dit mooie naslagwerk te bestellen. Zelf heb  nog 9 exemplaren in bezit die ik ter verkoop aanbied. Zo steunen jullie een beetje mijn werk als kunstenaar en krijgt dit werk de aandacht die het verdient.

Twee van mijnwerken zijn er in geplaatst. “Delftsblauw meisje” dat is geïnspireerd door de visie van Johannes Vermeer. Wij zijn in het huis/museum in Delft geweest waar een reconstructie is van een kamer zoals in zijn schilderijen veel voor kwam. En daaruit vloeide het schilderij voort met mijn persoonlijke model met aan de muur een schilderij dat zij schilderde van een dierbaar moment van een meisje aan zee. Zo in de geest van Vermeer is dit een schilderij met een eigen verhaal.

Mijn andere inzending was het schilderij dat hoorde tot één van de vijftig genomineerde schilderijen in het Rembrandtjaar. Het was het jaar dat de bloedmaan scheen. In liet de bloedmaan een dominante rol spelen in dit zelfportret waar ik mijn dochter schilder. Beiden werden ge geboren rond de tijd van de volle maan. Ook Rembrandt maakte werk met een verhaal en schilderde veel zelfportretten. De werkwijze van de oude meesters heb ik willen benaderen. Een onderschildering een schets een onderlaag waarin eerst de focus ligt op licht en schaduw en daarna pas het aanbrengen van kleur. Een methode die ik in latere portretten ook heb toegepast.

Ik vind het mooi dat mijn twee schilderijen zo in dit boek gepresenteerd worden, te midden van ander werk van anderen. Ik beveel dit boek bij jullie van harte aan. Heerlijk om door te bladeren en te genieten.

 

 

Mail naar mij om het boek te bestellen. Het is af te halen in mijn atelier, dan kun je het combineren met een bezoek aldaar. Anders tegen betaling van de verzendkosten stuur ik het boek op.

info@camphuijsen-art.nl

€ 19,95 excl verzendkosten