Voor de aanvang van een kleine kunstmarkt vind ik het leuk wat kleine vlot geschilderde doekjes te maken. Op minidoekjes is het grappig om net herkenbaar het hart van een bloem te schilderen. Ik heb ze op mijn kraam uitgestald, naast een bloem die in in Zwitserland begon te schilderen. In tijden van onrust of stress is mijn aandacht bij wat er in de familie of in de wereld gebeirt. Dan geeft het bijvoorbeeld, vanwege gebrek aan concentratie op een project, denk ik afleiding van de spanning. En schilder ik juist wel bloemen. Zoals in 2011, de blije gezichtjes, (viooltjes van 3ox 30cm) In die tijd lag mijn zwager op de IC. Op de een of andere manier doet dat goed. Zoals laatst ook in gesprek in een vrienden groep, we elkaar zeiden: dat bijvoorbeeld als iemand bijvoorbeeld is overleden, het zo opmerkelijk is, dat het juist is dat een bloesem aandacht kan vragen, omdat dat, wonderlijk genoeg, toch altijd maar door gaat.De bloei in de natuur.

Deze zonnebloemen, geïnspireerd door de bloemen die ik zag in de Pluktuin Langendam zijn, als ik mijn versie schilder, dit jaar opnieuw actueel geworden, met de oorlog in de oekraIne.

Het land is bekend om de zonnebloemen de vlag is geel met blauw, zonnebloemen tegen de lucht, wolkenloos. Ik zoemde er op in. Het is ook gewoon mooi en warm, dat geel tegen dat groen.