Heerlijk dat twee opdrachten nu af zijn. Er is een redelijk groot formaat af, zo einde van het jaar zal ik het op mijn site zetten. Ik had in deze opdracht heerlijk de vrije hand. Maar waar de vrijheid to leidt moet ik nog gaan merken omdat het nog een poosje duurt voor het schilderij in andere handen gaat. Ik had van te voren geen idee hoeveel tijd het maken van dit schilderij zou nemen. Ik moest het ook nog helemaal bedenken.

Verder nog een kleine opdracht af, die voor iemands verjaardag gemaakt is. Daarna kan ik het ook in een album tonen. Ondertussen ben ik aan het onderzoeken hoe een schilder uit de oude eeuw kon leven en denken. In aansluiting op mijn voor vaderen die ook uit de gouden eeuw kwamen is het een inlevingsvermogen dat ik aan het oefenen ben. .Hoe leefde men hoe was die tijd en hoe benaderden schilders hun leefomgeving. En as ik dan voor mijzelf een beeld gevormd heb kan ik aan een werkstuk beginnen om te verwerken wat ik leer en ontdek.

Woensdag maar eens een uitstapje ergens in Nederland doen om in de voetsporen van schilders uit het verleden te doen. Het kan en we gaan het dan doen. Ik weet nog hoe het was in het oude Rome vaan het verleden door de hedendaagse situatie kon doorschemeren. Ik vond dat fascinerend. Eerder eens stapte ik de Geertekerk binnen en werd me terwijl ik mijn voeten op de grijze tegels zette bewust van het feit dan velen die ik nooit kan kennen mij waren voorgegaan. En toch was hun aanwezigheid toen, voor mij voelbaar. Wonderlijk.

En wanneer eindelijk het bestelde canvas er is kan ik aan opdracht drie beginnen, met zeer speciale wensen van de opdracht geefster. Hoe verbind ik me gevoelsmatig zodanig met het onderwerp dat het me positief inspireert en ik dan ook de cliënt kan tevreden stellen. Een weer hee andere uitdaging staat me te wachten.

Ondertussen zijn anderen aan het nadenken of ze een actie in een buurt in onze omgeving willen financieren voor een deel. De gemeente heeft al ja gezegd. Nu nog met de contactpersoon van de groenvoorziening spreken om onze gedachten te delen over de beste invulling van een groenstrook in de buurt waar ik kan gaan werken aan een project dat voor mij een giga uitdaging is. Later volgen wel updates.

En afwachten maar weer wat dan de kleuren van mijn palet zullen zijn.