De kerstdagen zijn voorbij. Mijn atelier heb ik al een een paar dagen niet bezocht. Buiten regent het, er is gisteren al veel weggeknald en nu zit ik met een boek op schoot op de bank. En telkens leg ik het opzij om dingen te overdenken of iets na te zoeken online. En dacht ik.. misschien kan ik uit het boek een idee opdoen over het gebruiken van een ervaring in een schilderij.

Inspiratie komt niet alleen uit wat ik zie en min of meer onbewust ergens aan beleef. En wat ik wil overbregen op het doek. De afgelopen tijd was ik bezig met enkele opdrachten. En ik was een uitdaging aan gegaan om me te verdiepen in een bepaald onderwerp en dat kan ik nog niet delen. En communicatie via beeld is toch wat ik graag doe.

Maar december is spiritueel ook een tijd van bezinning voor me. Soms met een schok soms door verwondering, bij het lezen over verwondering. Dan denk ik hé, wat interessant om het zo te zien. Ik lees nu namelijk in het boek, atlas of the heart. Woorden en taal vinden voor emoties. En dat gaat dan ook gepaard met bewustwording.

Ik hoop en ook verwacht, dat het stil staan bij wat ik in kaart leer brengen ook weer tot nieuwe inspiratie leidt voor een schilderij.

Volgend jaar pas plaats ik de drie werken die ik maakte online.

En ondertussen voedt ik me met dit boek en wat het brengt. Hier al een paar begrippen die tot nadenken stemden.

Verwonderin en ontzag

Kwetsbaarheid en verwachtingen