Om in de agenda te zetten: Dit jaar is het, "Het jaar van Vermeer."
Er is een oproep geweest aan kunstenaars om mee te doen en ik reageerde in Augustus.

Een nieuw televisieprogramma nu, begint in februari. Hoewel het vele mensen aan het werk heeft gezet. Is er een geselecteerde groep die in het programma kon meedoen.


Ook ik ben aan de slag gegaan. Maar ben zelf helaas niet in het programma terecht gekomen. Maar niet te lang getreurd, want ik heb me door de oproep wel laten inspireren. De laatste maanden kon ik het werk dat in november gereed kwam, niet tonen omdat iedere deelnemer zich verplichtte tot zwijgen, over de inhoud van het programma. Inmiddels is bekend maakt dat er een nieuw kunstprogramma komt en dat het te maken heeft met het werk van Vermeer.

Nadat de uitzendingen begonnen zijn die te maken hebben met mijn bezigheden, kan ik laten zien waar ik steeds zo druk mee was. Ook in de online expositie bij het programma zal het op enig moment, tussen het werk van alle 180+ vrije deelnemers te zien zijn.
 
Voor nu, noteer, 12 februari 2023
 
Eerder al was ik geboeid door het werk van Vermeer, en maakte na een bezoek aan het museum in Delft het schilderij "Delftsblauw meisje". Toen in Februari vorig jaar was ik al eens bezig geweest met een uitdaging om een werk van vermeer als kleuren studie te verwerken. Zie afbeelding bovenaan deze Blog post.
Maar in augustus ben ik begonnen met het maken van een werk dat voldeed aan de instructies van de programma makers. Om daarna geheel begeestigd verder gegaan met het maken van mijn eigen invulling van het onderwerp. En door mijn eigen werk te ontwikkelen in een serie die afgeleid werd van dit werk is dat het begin van een nieuw verhaal geworden.
Twee werken staan momenteel nog op de ezel en ik hoop deze binnen enkele weken ook gereed te krijgen.
 
Word vervolgd.
.