Trabantjes aan de muurHet zijn erg warme dagen deze maand junu juli in 2023. Ik heb daar geen last van, maar pas mijn actviteiten aan. Het was in iedergeval vaak wel veel te warm om in mijn atelier te gaan zitten schilderen. Bovendien was/is een kleine pauze wel goed.

Het schilderij voor de slagerij is op tijd afgekomen. En ik heb aardig wat stadsbeelden geschilderd en ging toen een paar dagen naar Berlijn. Daar hebben we onze ogen uitgekeken en veel indrukken op gedaan. Thuis gekomen was de temperatuur vaak boven de 28* graden. Dus lekker easy on.

We maakten wat uitstapjes naar bijvoorbeeld het Loo en het Mauritshuis. Daar zag ik werk van kunstenaars uit het verleden. Leerzaam. boeiend en ook mooi werk zat erbij. En geschiedenis heeft ook hierin weer mijn belangstelling.

Maar over een tijdje komen weer nieuwe dingen. Vanaf 15 augustus kan dan eindelijk de muurschildering beginnen. Sjonge jonge, dat heeft veel voeten in de aarde. Nu was er de groenvoorziening die het nog meer uitstelde. Er moet voor de muur, allemaal groen worden weggehaald om later herbeplanting te krijgen. Nadát mijn schidering gereed is. Ik ben benieuwd. 24 meter muur beschilderen en ik heb echt geen idee hoeveel tijd me dat kost.

In November ga ik met een groepje mensen aan de slag rond het thema veren en stekels. Het verzoek of voorstel was, om ze een engel te laten maken. Ik ben daarover aan het denken gezet. Dus dau fladderde door mijn hoofd.

Wat zou ik indertussen zelf schilderen? na de uitstapjes.. even geen straatje.. en nadenken over engelen. Ik krijg die niet zo concreet namelijk. Het is voor mij meer een begrip, een concept met symbolische waarde. En zo kon het gebeuren dat mijn creatieve brein open stond voor een nieuw werk En zo ben ik sinds enkele dagen weer gedreven aan het werk gegaan in mijn atelier.

Met even teruggrijpen naar een thema van langer geleden, en elementen die me altijd boeien. Aandacht, een moment, water, contact en symboliek. En op een iets groter formaat, zodat ik merk dat het een leuke voorbereiding is op een levensgroot schilderij.

Tot de volgende keer.