• Bezinning

  23 juli 2020

  De titel voor dit stukje blog, schoot me spontaan te binnen bij het starten van de volgende tekst.

  Ik heb net een oude foto geupload uit 2014 en dacht dat dat vast verwarring zou geven bij de nieuwsbrief. Dus het was ook wel weer tijd voor een stukje tekst dacht ik.

  Vanochtend heb ik mijn fotoalbums doorgelopen., opzoek naar een kerstbengeltje uit het verleden. Ik kon het niet vinde, terwijl ik ondertussen mijn werk sorteerde, ging een hele geschiedenis weer via het toetsenbord en de muis lang mij heen. Zo ook die ander foto.Ik heb hem bij gesneden en in het album portretten op exto gezet.

  Wat er allemaal zo gebeurd, wlke thema's me te binnen schieten en waar de penseel mij leidt gebeurt in mijn werk in wording dat in de stijl van "verlangen" weer heel intuitief geschilderd is. Ik heb drie even grote doeken en de bedoeling is dat ik alle drie voorbehandel met opgelijmd zand, steentjes draadjes en al dergelijk gerommel. Ik bedek het geheel met een laag gesso zodat het goed te overschilderen is met olieverf. In dit schilderij waar net als de vorige "een vrouw" het centrale thema is, bedacht ik van te voren om welke vrouw het gaat. in de eerste ontstond het idee tijdens het schilderen. Intuitie is niet helemaal te sturen, maar de intuitie stuurt mij. Nu er een periode achter me licht vaneen vaste baan naast mijn werk als kunstenaar heb ik de behoefte mijzelf eens te bezinnen over mijzelf. En zo kan het gebeuren dat ik schilder wat ik sil en wat me invalt en welke schildertechniek ik gewoon leuk vind op een bepaald moment. En zo kan het ook gebeuren dat mijn "opgelegde"cursus administratief medewerker in het laatste stadium van afronden met een eindexamen, percentages en valuta's in het schilderij bracht. Maar dan, creatief verwerkt. Zo dadelijk ga ik weer naar mijn atelier. Het is chool vakantie. En omdat mijn vrijwilligers werk op een basis school daarmee ook is gestopt, heb ik tijd om mijn uren meer zelf in te delen.

  Wanneer dit schilderij klaar is kan ik dus niet vertellen, ik bezin me op mezelf en wat de aandachtspunten zijn in mijn leven.. Zo maar wat in me opkomt en wat ook past in het doek.

  Basislaag  Eerste opzet Werk in Progress per 23-07-2020

  Lees meer >> | 136 keer bekeken

 • Met de selfistick in de Bilt

  5 mei 2020

  Mei 2020

  Deze tijd met alle maatregelen die dienen ter bescherming tegen het verder verspreiden van de Corona, zorgen er ook voor dat ik geen exposities kan organiseren of aan deelnemen.

  Nu heeft Anne de Vries van Bubbleprojects een leuk initiatief genomen door een vlog te maken over zijn bezoeken aan de atelies van diverse kunstenaars. En deze keer kwam hij in de Bilt. Uiteraard alles met in achtneming van de 1,5meter afstand.

  https://youtu.be/CL6DKGXh6Q0

   

  In onderstaand filmpje laat ik de kijkers toe in mijn atelier in de Ambachtstraat. En ik vertel er over mijn activiteiten daar. Schilderen is mijn manier om in beeld te brengen wat mijn raakt of ontroert. Maar kunst is pas extra waardevol als het ook voor anderen van betekenis kan zijn.

  Wil je meer weten over wie ik ben en hoe ik werk, een atelier bezoek geeft een korte impressie via het filmpje.. Maar neem gerust contact op met mij wanneer je belangstelling hebt voor een werk van mij.

  https://youtu.be/6rDAVpsbv2M

   

  Maar kijk beslist ook eens naar mijn online design webshops waar ik mijn schilderijen en foto's verwerkt heb in diverse ontwerpen voor een groot scala aan producten. Deze zijn te bestellen via deze twee platforms Van de prijs voor de producten krijg ik dan als ontwerper de royalties.

  Volg deze link naar een introductie tot mijn online webshops

  Waar o.a. een ontwerp als deze besteld kan worden:

  Ontwerp afstand 1,5m

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 152 keer bekeken

 • Kerstbengeltjes met de beste wensen

  12 december 2019

  Ik wens iederéén een mooie feestdagen en een fijn nieuwjaar

  Er zijn kerstbengeltjes die graag willen uitvliegen om ook jouw boodschap door te geven.

  AmbachtAteliers studio I van Inspiratie. Met nog een vrolijk gezelschap aan kerstbengeltjes

   

   

   

  Lees meer >> | 286 keer bekeken

 • The artmovement

  14 oktober 2019

  Expositie in Hilton Garden Inn Brussel, België

  Expositie in Brussel

  georganiseerd door Bubble project artmovement

  Het is werkelijk Art on the move. Mijn schilderij "ver-dwalen" bracht ik eerst naar Rotterdam om daar in het Marriotthotel aan een expositie mee te laten doen.

  Maar later kreeg het de kans mee tet verhuizen naar het Charles de gaulle Hilton in Parijs, nadat het daar de expositie aangevuld had, en het tijd was om hem weer terug te krijgen, werd me gevraagd, mogen we het ook mee nemen naar Brussel? Het zou de expositie zo mooi aanvullen. Nou, zo gezegd zo gedaan, art on the move.. Zolang we maar niet verdwalen.

  Ik besloot mijn collectie designs bij redbubble wat aan te vullen met het ontwerp dat ik maakte, en wat afgeleid was van dit schilderij. Bij designbyhumans waren er al twee versies aanwezig, maar bij redbubble die nóg meer producten heeft miste hij nog. Ga maar eens kijken wat je er van vind. Ik wordt er zelf helemaal enthousiast van als ik al die variaties zie. Neem bijvoorbeeld een design op een warm shirt

  lightweight-raglan-sweatshirt bij redbubble

  of het shirt bij design by humans

  Het geeft een indruk, maar er is nog veel meer te zien wanneer je even doorbladert op één van beide pagina's.

  Ondertussen is het bij mij nog geen vakantie en het stil staan bij dit berg landschap geeft me het gevoel dat het ver- dwalen in het schilderen en ontwerpen me het gevoel van vrijheid ook een beetje teruggeeft. Ik hoop dat mijn ontwerpen en schilderijen nog wat verder dwalen over deze aarbol. :-)

  Lees meer >> | 259 keer bekeken

 • serie vogels

  25 augustus 2019

  Om voorrang vraagt op dit moment een vierkant schilderij met een zich badende gans. Het is voor mij een studie in het schilderen van water Water weer eens op een andere manier. weer gegeven dan tot nu toe. Ik heb bedacht dat ik wat reverentie afbeeldingen van de wereldreist van mijn zoon en schoondochter wil gebruiken voor het maken van een serie vogels die zij onderweg tegen kwamen. Gewoon omdat ik de herinneringen waar zij na bijna twee jaar reizen mee terug kwamen aan sprekend vond. Mijn verbondenheid aan mijn werkgever slokken momenteel tamelijk veel mijn tijd en aandacht en energie op. En het schilderen van de vogels als een studie opjecten en het creeëren van een collectie is dan een prettig ongecompliceerde en ontspannende bezigheid. En het tevreden gevoel dat het schilderen oplevert is ook niet verkeerd naast de andere werksituatie.

  De schilderkamer

  Om de afstand tot de ezel te verkleinen heb ik een reserve schilderplek ingericht op een kamer in huis. Daar wil ik zo wie zo wanneer ik nog meer tijd heb ook wat grafisch werk gaan doen. eerst nog één jaar en acht maanden de kiezen op elkaar en dealen met de uitdagingen. Wie weet waar het allemaal nog toe leidt.

  De Gans vordert in ieder geval gestaag.

   

  Lees meer >> | 316 keer bekeken

 • zomertijd

  28 juli 2019

  Afgelopen weken ben ik met veel druk geweest. Dat was niet allemaal het werken aan een schilderij. Nog steeds heeft mijn project Wilhelmshöhe nog de aandacht. Maar de warmte in het atelier vertraagd het wat.

  Verder zitten er aan het kunstenaar zijn ook zakelijke en administratieve bezigheden vast, daar heb ik bij het derde kwartaal ook een flink aantal uren in gestopt. Vasthoudend ingewikkelde handelingen me eigen maken hielden me de spiegel voor. Maar ik ben bereid om bij te leren.

  Na een aantal huishoudelijke klussen ook afgemaakt te hebben besluit ik dat ik weer wil schilderen. Want dat is toch écht mijn passie. Maar ik denk dat ik dan maar even voor de ezel in mijn huis ga staan. Ook daar ben ik aan de slag met een miniserie. Een serie vogels en water. Water konden we goed gebruiken de afgelopen weken met 38* in de Bilt overdag.

  Ik ga een muziekje opzetten en lekker aan de slag.. groen water deze keer.

  Lees meer >> | 328 keer bekeken

 • Uitveerkoren schilderijen

  30 juni 2019

  Uitverkoren schilderijen

  IDe Maliebrug in de Fysiotherapie praktijkn elk schilderij leg ik een bepaald gevoel of beleving. Daarvan vind ik het mooi als ik kan communiceren via het doek. Natuurlijk heeft ieder een eigen associatie met het beeld op het doek. Maar mooi en bijzonder als het herkend en verstaan word. Zo gingen afgelopen maand weer twee schilderijen het atelier uit. Één is er naar Zeist gegaan waar het de wachtkamer in een fysiotherapie ruimte op is gaan luisteren. Er werd mij gezegd dat het licht en ook rust uitstraalde wat daarmee goed past in de wachtruimte.

   

   

   

  LevenssstroomEn via internet volgde iemand mijn werken aan een project over de waterwerken in Kassel. Deze werken geven mij de gelegenheid schilderijen te maken met het thema water, als symbool voor verschillende emoties. Ik werk eigenlijk toe naar een serie om een thema expositie mee in te richten. Maar in Amerika was een vrouw getroffen door de eerste in de serie. Dan maar niet voor de expositie en zo verhuisde het naar Tennessee, waarvan ze, naar ze later schreef vreugde tranen kreeg van het schilderij in het echt.

  Zo zijn dan weer twee schilderijen uitverkoren om iemand gelukkig te maken. Bijzonder wel

   

  Lees meer >> | 374 keer bekeken

 • Schilderijen vinden een plek

  30 juni 2019

  Schilderijen vinden een plek

  Het was een mooi begin dit jaar.

  Eind vorig jaar en begin dit jaar heb ik een aantal schilderijen in opdracht mogen maken.

  Het was een mooie uitdaging om portretten te schilderen van mensen en dieren die ik pas leer kennen door met de opdrachtgevers te spreken en de foto’s te bekijken die als referentie dienden voor mijn te portretteren onderwerpen. Al schilderend voel ik ze tot leven komen. Mooi dat de opdrachtgevers en in wanneer het als geschenk bedoeld was, de ontvangers die verblijd werden.

  Begin dit jaar heb ik een zelfportret gemaakt in het kader van het Rembrandt jaar en een portret van mijn dochter, welk portret geïnspireerd was door de overgeleverde opvattingen van Frans Hals. Die vaak mensen schilderde die lachend in jouw richting keken. Gewoon mensen die hem boeide of raakte. Ik had ze gemaakt als reactie op oproepen van de media om een werkstuk in te leveren voor publieke groepsexposities. Ze zijn daar niet terecht gekomen. Maar voor mij zijn het mooie markerings -schilderijen in mijn eigen geschiedenis, zij vinden een plek in mijn eigen collectie familie portretten.

  Zie pagina Portretopdrachten

   

  Lees meer >> | 325 keer bekeken

 • Waterwerken in Bergpark Wilhelmshöhe

  19 april 2019

  Het eerste schilderij voor een serie die geInspireerd is op het werelderfgoed in Kassel is gereed.

  Voor mij een heerlijke gelegenheid om verder me te verdiepen in het thema water. Maar dan nu geInspireerd door de stroom water die langs de bergwand geleid wordt door verschillende waterwerken. Een rijke geschiedenis, I een omgeving waar de natuur zijn relatieve gang mag gaan rond de constructies van grote landschaps architecten in de geschiedenis.

  Hoe dan ook, zoekt het water er zijn eigen(wijze) weg.

  Zoals het leven als een stroom kan zijn, is het vanuit dit perspectief bekeken, voor mij één en al schoonheid. Bekijk het eens rustig, en op enige afstand. Kies een mooie zomerse dag uit wanneer de zon vrij spel heeft. Obstakels doen het water wit opschuimen en contrasteren met de hindernisloze perioden, waarin een glimp van de bodem te zien is. Directe zonnestralen worden gereflecteerd al naar gelang de beweging en snelheid van het water.

  Emoties, bewegingen in het gemoed, zijn als de rimpelingen en stroomversnellingen hier, soms draaikolkjes soms een stille plek in een bocht. Een stroming als dit, met een stevige bedding van krachtige rotsblokken, maken (leven) interessant, kijk en neem de tijd om de stroming op je in te laten werken. Ergens is een begin, en waar leidt het heen?

   

  (Het is laat en tijd om te gaan slapen, later zal ik de tekst nog eens ged nalopen.)


  English translation

  The first painting for a series inspired by the world heritage in Kassel is ready.

  For me a wonderful opportunity to delve further into the theme of water. But now inspired by the stream of water that is led along the mountainside by various water works. A rich history, an environment where nature can go its relative course around the constructions of great landscape architects in history.

  As life can be like a stream, viewed from this perspective, it is all beauty to me. Take a look at it quietly and at some distance. Choose a nice summer day when the sun is free. Obstacles cause the water to foam white and contrast with the obstacle-free periods in which a glimpse of the soil can be seen. Direct sun rays are reflected according to the movement and speed of the water.
  Emotions, movements in the mind, are like the ripples and rapids here, sometimes vortices sometimes a quiet place in a bend. A current such as this, with a firm bed of powerful boulders, makes (life) interesting, watch and take the time to let the current influence you. Somewhere is a start, and where does it lead?

  Emotions, movements in the mind, are like the ripples and rapids here, sometimes vortices sometimes a quiet place in a bend. A current such as this, with a firm bed of powerful boulders, makes (life) interesting, watch and take the time to let the current influence you. Somewhere is a start, and where does it lead?

  Lees meer >> | 317 keer bekeken

 • Nieuwe uitdagingen

  28 januari 2019

  Goedemorgen allemaal,

  (english beneeth)

  Het is weer een tijdje geleden dat ik een stukje schreef voor mijn BLOG. Het werd wel weer eens tijd om wat te schrijven over wat me bezighoud en wat mijn bronnen van inspiratie zijn op het moment om te schilderen.

  Mijn atelier heb ik al een aantal weken niet kunnen bezoeken, waardoor mijn project “Wereld erfgoed” en meer specifiek op dit moment, “de Waterwerken van Kassel” een tijdje moet stilliggen. Feit is dat ik 3 januari aan mijn heup geopereerd ben en daarom genoodzaakt thuis geduldig te revalideren. Ik maak het beste van deze tijd, en doe trouw mijn oefeningen, afgewisseld met rust en dagelijkse wandelingetjes.

  Heel graag echter wilde ik de tijd ook invullen met schilderen en voordat ik me een idee had gevormd, werd ik getipt over een “wedstrijd” met een bepaalde opdracht-omschrijving die me nieuwsgierig maakte. Ik lag, kort na de ingreep in mijn heup, thuis (vrij passief) op mijn revalidatie bed, toen ik het Messenger bericht binnenkreeg: “Heb je gezien dat…. Echt wat voor jou..?!” Uuuh dacht ik.. (het was nog geen twee weken na mijn operatie) dat komt even onverwacht, dus geprikkeld tot plannen en actie moest ik toch nadenken, omschakelen en de informatie opzoeken die ik nodig had om de vraag in te schatten. De volgende dag toen er twee collega’s op ziekenbezoek waren, had ik inmiddels al wel de website gevonden en was het creatieve proces in mijn gedachten in gang gezet. Maar al pratend en vertellend van wat mij bezighield tijdens mijn aan huis gebonden zijn, zo zonder verdere verplichtingen buitenshuis, vormde zich mijn plan. Ik beginnen aan de opdracht en maar zien of ik het op tijd zou redden. Dan had ik in ieder geval iets nieuws uitgeprobeerd.

  Nu sta ik, in deze periode na een periode van veel stress rond mijn verzuim periode bij de organisatie waar ik in dienst was als thuisbegeleider op een kruispunt in mijn leven. Januari 2019, voor mijn andere werk ben ik op een ander spoor terecht gekomen en moet er na mijn revalidatie een plan komen over wat ik tot mijn pensioen het beste voor werk kan doen. De schoorsteen moet roken en maatschappelijk heb ik verplichtingen. Maar de eerste zes weken moet ik in eerste instantie aan mijn eigen mobiliteit werken. Dus nadenken aan mijn andere werk staat op een zeeeeer laag pitje, eerst maar tijd voor mezelf en er het beste van maken.

  En dus redeneerde ik: Een nieuw jaar geeft nieuwe mogelijkheden, een mini-atelier was ingericht op een kamer boven en ik kon de trap inmiddels weer op. Ik kreeg veel zin om me te laten prikkelen tot iets nieuws. En zo kwam het dat ik gehoor gaf aan de oproep tot een schilderij dat geïnspireerd was door één van de kunstenaars cq. Oude meesters zoals zij behandeld waren in een kunstprogramma. Ik vond bij uitzending gemist een aflevering over een werk van “Frans Hals”. En in het algemeen werd veel informatie gegeven over zijn werk en werkwijze in het algemeen en de onderwerp keuze.

  Toen al snel wist ik het, mijn onderwerp en een kijk in mijn leven anno 2019 en een uitdaging eens een andere insteek te proberen. Ik zou een portret gaan schilderen op een wijze waarop ik dat nog niet eerder gedaan had. Ik zou een onderschildering maken een opzet in potlood en opgeschilderd in monotone kleuren om het daarna te “doodverven” voordat ik aan het aanbrengen van kleur zou beginnen. Frans Hals heeft veel mensen geschilderd met aandacht voor hun karakter en persoonlijkheid, het zijn vaak lachende mensen, die de beschouwer lijken aan te kijken.

  Thuis atelierIk wist mijn model! Mijn dochter, die haar eigen weg in het leven heeft gekozen en in transitie is gegaan. Zoals ik al eerder schilderde als een Feniks uit de as leefde ze met haar creativiteit uit tot een volwassene. Mensen die willen volgen hoe zij haar ontwikkeling laat zien in video’s over haar creativiteit creaties, acrobatiek en freerunnen naaldkunst etc, moeten maar eens op you tube googelen naar Animated steps.

  En zo is mijn eerste schilderij in 2019 tot stand gekomen en heb ik geprobeerd het in te zenden zenden voor het programma “Het geheim van de meester

  En de kop is er af voor het komende jaar. Mijn focus ligt op het maken en naar buiten brengen van schilderijen over onderwerpen die mij ontroeren, boeien of enthousiast maken.

  Over mijn volgende project, thuis in mijn revalidatie tijd de volgende keer.

   

  Good morning all,

  It has been a while since I wrote a piece for my BLOG. It was time to write something about what occupied me and what my sources of inspiration to paint are at the moment .
  I have not been able to visit my studio for several weeks, so my project "World Heritage" and more specifically at the moment, "the Water Works of Kassel" has to be idle for a while. The fact is that I am operated on my hip on January 3 and therefore I need to be patiently rehabilitating at home. I make the best of this time, and faithfully do my exercises, interspersed with rest and daily walks.
  I really wanted to fill the time with painting and earlier I was given an idea, I was tipped over a "contest" with a certain assignment description that made me curious. It was only shortly after the procedure in my hip, that I layed on my rehabilitation bed at home (quite passively) when I received the Messenger message: "Did you see that .... Really what for you ..?! "Uuuh I thought .. (it was less than two weeks after my surgery) that came just as unexpected, so I had to think it over. I had to make up my mind, switch over to becoming creative and productive again, instead of being a patient. Shortly after I fond the information I needed to estimate the demand.

  The next day when there were two colleagues on a visit me, because I was back from he hospital, I had already found the website and the creative process was set in motion in my mind. And while talking and telling about what.occupied me during my home-bound situation, and without any further obligations out of the house, my plan was born.

  I decided to start the assignment and would find out if I could manage to finish it in the given time. Then atleast I would have tried something new.


  Now I am in this situation, after a period of great stress around my absence period at the organization where I was employed, as a home supervisor,I find myself at a crossroads in my life.

  Now.. January 2019, for my other work I ended up on a different track and after my rehabilitation a plan has to be put on what I can do best for work until my retirement. The chimney has to smoke and socially I have obligations. But the first six weeks I have to work on my own mobility in the first instance. So thinking about my other work is on a low level first time for myself and making the best of it.
  And so I reasoned: A new year gives new possibilities, a mini-studio was set up in a room upstairs and I could now get up the stairs again. I made a lot of sense to make me tickle for something new. And so it came about that I responded to the call for a painting that was inspired by one of the artists cq. Old masters as they were precented and discussed, in an art program at TV. I found online the missed episode about a work by Frans Hals on the broadcast. And in general, a lot of information was given about his work and working method in general and the subject choice.
  Then I soon knew, what my subject would be and refereed to my life in 2019 and a technical challenge to try another approach in painting. I would paint a portrait in a way that I had not done before. I would make an underpainting in pencil and repainted in monotone colors and then (deadlayer) it before I would start applying color. Frans Hals painted many people with attention to their character and personality, they often are smiling people who seem to look at the viewer.
  I knew my model! My daughter, who has chosen her own way in life and has gone into transition.I have seen her grow up and come to fruition. As I previously painted as a Phoenix from the ashes, she has grown into an adult with her creativity. People who want to follow how they show their development in videos about her creativity creations, acrobatics and freerunned needle art etc, have to google to Animated steps.
  And that is how my first painting came about in 2019 and I tried to send it in for the program "The secret of the master"
  And the head is finished for the coming year. My focus is on making and bringing out paintings about subjects that move, fascinate or enthuse me.
  About my next project, home in my rehabilitation time next time.

  Lees meer >> | 1334 keer bekeken

 • Meer blogs >>