• Het kamerscherm

  18 februari 2018

  Over het tweezijdige drieluik

  Als iemand mij vroeg, hoe gaat het nu met je dochter, dan zei ik wat mij te binnenschoot als uitdrukking: dat zij als een phoenix uit de as lijkt herrezen. En denkend aan haar moeilijke levensweg, zie ik een vrouw verrijzen, die trots haar eigen creaties draagt en laat zien wie zij is. Wat zij voelt, gratie en elegantie, maar ook lenigheid en soplesse. Het gaat mij inmiddels gemakkelijk af om haar mijn dochter te noemen. Toen ik zwanger was van haar vroeg men vaak wat ik graag zou willen dat het was, een jongetje of een meisje? Ik had immers al twee zoons. Mijn antwoord was steevast: "ik vind dat veel minder belangrijk wat het zal zijn, een jongetje of een meisje. Het gaat mij er om of het een gezond en gelukkig kindje zal zijn.

  Dit kindje was in het begin heel gelukkig, maar naarmate de puberteit naderde werd duidelijk hoe ón-gelukkig in deze wereld hij was. Als of er iets niet klopte. Tegen de volwassenheid kwam alles tot helderheid en verklaring, een moeizame periode, is er geweest. En nu, ben ik de trotse moeder van een creatieve dochter, die de wereld wil tegemoettreden, en uit de bubbel wil komen waar zij altijd heeft gezeten.

  Zij maakt nu ook haar eigen vlogs, anmated steps en vertelt meer over de stappen die zij zet en laat zien middels freerun en alles wat zij maakt vanuit een creatief brein. Ik op mijn beurt kwam op zeker moment op het idee om een kamerscherm, dat ik van een collega kunstenaar gekregen had te gebruiken om mijn beeld en beleving van de ontwikkeling en levensweg van mijn dochter te verwerken in een schilderij. Zo omtstond het drieluik "als een Feniks"

  Ik heb er verschillende aspecten simbolisch en zoals het werkelijk is en voelt in tot uitdrukking gebracht.

  En mijn enthousiasme en trots hebben me tot dit werk gebracht. Deze vrouw bereid zich voor op haar toekomst.

   

   

  In mei start een expositie en nu was het plan om dit werk daar in de etalage te zeggen, aan uilepad 9. Maar ja de achterkant, dat was nog leeg. Ik speelde natuurlijk al wel met ideeën. Maar ik was er nog niet aan begonnen, ik heb nog zo veel andere plannen en leuke ideeën. Maar inmiddels ben ik begonnen aan de achterkant. En ik hoop dat ik hem dan ook misschien nog niet geheel af, maar wel in een acceptabel stadium op de expositie kan laten zien.

  De expositie heet levensweg.. er is zo veel dat gebeurt op de levensweg van iemand, zodat er allemaal verhalen te vertellen zijn. Dit is er één van.

  Werk in wording:

  Het leven als een woelige oceaan

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 166 keer bekeken

 • De maan die rond de aarde cirkelt

  6 januari 2018

  Nogsteeds cirkelt de maan die ik zo vol liefde schilderde rond de aarde.

  Dat is mooi, dat hoort hij ook te doen. Het is de maan eigen, dat hij een sfeer zet om de aarde. Dat de maan een baan trekt, ook al kan zij schitterend schijnen stil te staan, bijvoorbeeld boven een deinende oceaan. Ik verbeeldde mijzelf dat zittend op mijn beddesprei in mijn kleine woning. Wat zou het mooi zijn als ik die reflectie kon schilderen en de reflectie niet alleen op het licht maar ook op de wolken. Ik componeerde met foto's die ik op mijn vakantie maakte een langwerpig beeld van een zee landschap en plaatste er een maan boven. In olieverf transformeerde ik dit tot een nachtelijk beeld, en stelde me voor hoe de reflectie op de golven en in de wolken er uit zouden kunnen zien. Het maakte me blij, dit schilderij. Mogelijk een tikje te romantisch met en indrukwekkende wolken en een deinende zee, met branding. Maar het beviel me goed en mijn fantasie kwam op het doek.

  Iemand zag de afbeelding eens op de site waar ik een portfolio heb en schreef me aan. Zo reisde mijn maan op een dag per vliegtuig naar chigago en maakte daar iemand blij. Zo gedaan zo gegaan. Maar de maan ging een eigen leven leiden en ik had bij ongeluk hem ergens staan nog zonder watermerk. Iets wat in deze tijd helaas hard nodig blijkt.

  Maar inmiddels was de afbeelding en ontelbare malen vermenigvuldigd op het internet.

  Al enkele jaren geleden al maakte ik bekend dat mijn copyright in deze geschonden was. In de Biltsche courant heeft Anneke Iseger een interview met mij hierover gepubliceerd. Ik had ondertussen al vele malen gereageerd op personen en websites die mijn schilderij naamloos publiceerden en verspreidden. Mijn schilderij-afbeelding van de maan zelf en andere werken sindsdien, gaf ik een (storend) watermerk. Na een tijd liet ik het weer een poosje rusten, ik werd anders zelf dol van mijn maan.

  Tot een collega kunstenares mij een berichtje stuurde. Of ik wel wist van die en die site, daar stond mijn maan volgens haar op. Ik ging het onderzoeken en ontdekte dat mijn maan nu zelfs aangeboden werd als knutselpakket. Bij Paintwith diamonds. Ik heb de site aangeschreven en mijn tekst over geschonden copyrights gestuurd. Met aangeboden excuses werd de maan van de site gehaald in de sortering pakketten.

  Ik legde contact met 2 andere kunstenaressen die ik op de site had gevonden ook zij wisten er niets van dat hun werk werd gebruikt om winst mee te maken. Ik vroeg de site paintwith diamonds hoe ze aan de afbeelding kwamen, en zij vertelde dat er een derde was die de bron was van hun info. Na enig zoeken vond ik mijn maan bij "AlieExpress" Zo ook het werk van de twee andere kunstenaressen en meer. Ik heb heb (nog) niet aangeschreven maar een (proef)pakket besteld. En daar ligt het sinds gisteren po mijn salon tafel. Mijn maan schilderij in duizend plastic stukjes.

  https://www.facebook.com/camphuijsenartsite/

  Ik zal in mijn blog vertellen hoe het verder gaat. Maar de weg naar het claimen van rechten op schending copyright is behoorlijk ingewikkeld en moeizaam. Ik heb lidmaatschap bij BOK aangevraagd, maar ja.. afwachten of ik bevestigd word, want daar heb ik nog geen antwoord op.

  Dan lid zijn van Pictoright en hopen dat zij iets gaan doen. Want ik was daar nog geen lid van toen dit gebeurde.

  Het FNV waar ik lid van ben, kunnen niets doen, omdat mijn pakket uit chiana komt. En naar China deurwaarders sturen kost veel geld, zei de advocate.

  rechtsbijstandsverzekering die ik heb gaat niet over copyrights en intelectueel eigendom.

  Ondertussen plukken deze online groothandels allemaal afbeeldingen van het internet van vrij gevestigde hardwerkende kunstenaars. Ik ben niet lid van alles omdat alles ook veel geld kost en als kunstenaar moet je wel heel bekend en geliefd zijn in de grote vijver met veel kunstenaars om er genoeg aan te verdienen. Dus ik heb nog ander werk om me nuttig te maken in de maatschappij en onafhankelijk te kunnen zijn en te blijven. En eerlijk mijn inkomen te verdienen.

  En ondertussen zwerven deze piraten op de digitale zee rond om gratis afbeeldingen te pikken zonder dat ik er 1 cent aan verdien.

  Dat maakt me boos!

   

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 216 keer bekeken

 • Camphuijsen Art's Atelier

  30 augustus 2017

  In mijn atelier strijk ik even op een stoel neer voor een bakkie koffie. En gebruik te tijd om even een stukje te schrijven. Rechts op tafel liggen vier zelfgespannen doeken met stevig katooen die ik net met een laag gessoe bestreken heb.Ook een klein gespannen raampje met zeer oud schilders doek. Een laag gesso moet het weer even in betere conditie brengen. Dat is een restant van een stukje bijna antiek doek. Zo gebruik ik alles weer voor iets nieuws. Maar de doeken van 50 x 50 zijn een paar doeken die ik kocht in Zeist in een stoffenzaak. Ik had spielatten, waar twee heel grote doeken van gemaakt konden worden en de spielatten had ik eens voor een prikkie gekocht, nu had ik wel doek nodig. Heger in zeist had geen canvas, en raadde me aan naar zijn buurman te gaan. Alleen zou ik dan onbewerkte katoen moeten kopen. Ik wil het wel eens proberen. Zo gezegd zo gedaan, ik kocht op de gok een hoeveel heid stof, waarvan de man zei dat hij dat vaak aan schilderd van "de werkschuit" verkocht. Nou, dat moest dan wel goed zijn.

  Mijn spielatten kon ik nu gebruiken en zijn op, op een enkele lat na, die zijn gelijke mist. Maar ja, ik heb nog allemaal restjes met bewerkt canvas en een lange lap ongebleekt katoen. Ik heb in de stad spielatten gekocht en van te voren alle restjes opgemeten en setjes spielatten gekocht. Ik kan zo mooi voor niet te veel geld een voorraad doeken spannen om later te beschilderen. Kleintjes en grote.

  Voor een wit vel of doek zitten heb ik altijd inspirerend gevonden, ook de formaten zijn al voedsel genoeg voor de verbeelding. Ik bruis nog steeds van de ideeën en er komen alleen maar nieuwe bij. Het gaat vanzelf. Ik heb nu twee te gesso"en doeken van 100 x 100 cm. het zelfde formaat als "verlangen" en van één denk ik dan ook aan een vergelijkbaar thema schilderij.

  En ja die van 50 bij 50... deze vakantie hebben we het noordzee strand helpen opruimen en daar liepen twee "karakter" figuren rond, twee zeeschuimers, zij speelden een rol bij de actie.. ja, het tuimelt nu in mijn hoofd, iets met zee, milieu, noordzee, en karaktervolle koppen..  terwijl ik de gesso sta te smeren beginnen de gedachten te wentelen en te dwarrelen tot er eens dat idee ontstaat.

  En dan nog thuis in mijn "atelier" kamer, staat een etspers, daar wil ik ook nog wat mee, maar heb eerst een steviger tafel nodig. Ik heb een tekeningliggen, waarvan ik me afvraag of ik iets kan maken dat ik door de pers ga halen.. dat idee, stimuleert om op zoek te gaan naar een tafel,

  Leuk om hier een keer grafisch iets mee te doen.

  Maar een stevige tafel om de pers op te zetten, ik vertrouw het krappe bureautje niet.

  Heeft iemand er nog eentje staan?! Neem gerust contact met me op.

  Ondertussen beste lezers.. heb ik geen schilderwerk om op exto te plaatsen, want beiden zijn nog niet klaar, vanwege het formaat vooral... 

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 185 keer bekeken

 • Designing with a story

  7 juli 2017

  Het begon in April 2016 dat ik via een email benaderd ben met een vraag om op basis van mijn schilderwerken deel te nemen aan DesignByHumans. Natuurlijk was ik verbaasd, want wat werd er precies van mij verwacht, en hoezo? Mijn werk? En designs, wat hield dat dan in?

  Maar omdat ik het leuk vond gevraagd te worden, voor een mij onbekend gebied, ben ik er in gedoken. Ik ben op de site gaan lezen en heb wat rond gekeken hoe het werkt. Het begin was niet makkelijk omdat er toch wel wat computervaardigheden gevergd werden. En, ik begreep al snel dat ik iets zou moeten doen met mijn schilderijen. Maar hoe dan? De eerste inzedingen werden afgewezen, en ik moest uitvinden wat de redenen waren. Maar uiteindelijk lukte het mij mijn eerste designs te maken.

   

  Vogelvrij ~ Free as a bird

  Het begin was gemaakt. Maar het stemde me nog niet tevreden, heel het pricipe van transparantie in de achtergrond, wat inhield bleek in de loop der tijd, dat er geen toevallige vlekjes om je werk heen moesten zitten. Maar ik leerde met vallen en op staan. Want ik wilde uiteindelijk, meer dan gewoon een rechthoekig vlak met een schilderij erop.

  En uiteindelijk verkocht ik op 17 April 2017 mijn eerste T-shirt. Ik heb geen idee aan wie, maar ik vond het stimulerend. Voor elk verkocht item krijg ik een royalty voor het ontwerp, dus het moeten heel veel shirts worden wil het loned worden. Dus ik moest mijn besst doen om mijn ontwerp vaardigheden te verbeteren, En ik ging verder en ontdekte meer. en nu en dan heb ik mijn dochter gevraagd mij eens te helpen met wat photoshop technieken die ik dan maar niet onder de knie kreeg of die ik wilde gaan toepassen. Maar wist dan niet óf en hoe het kon.

  Inmiddels verkocht de site 17 producten met mijn ontwerp er op. Gemiddeld zo een één per maand. Het is vergeleken met de andere ontwerpers op die site niet veel. Maar ik vind het nog leuk. Er is een bepaalde groep gamers en You-tubers die dit gestart zijn. Opbrengsten worden ook voor goede doelen, milieu en rechten van kinderen gedoneerd, dus dat vind ik allemaal weer inspirerend.

  Mijn werk wijkt denk ik wat af van de doorsnee otwerpen die ik zo op die site zie. Maar daarmee ben ik dan ook weer uniek, denk ik maar zo. Dus ik ga vrolijk door, na een werkdag met mijn benen op de bank en laptop op schoot. Of als ik toch niet naar mijn atelier kan of daar al een tijdje heb gezeten om te zitten schilderen.

  Maar gisteren ontdekte ik een nieuwe uitdaging. @designbyhumans riep op om een backpack te ontwerpen. I kmoest daarvoor bestanden downloaden die ik kon openen met photoshop. Al mijn inmiddels aangeleerde “skills” kwamen nu van pas. En ik ging aan de slag en kreeg een idee. Zou ik het wagen? Zou het me lukken. Ik wilde het proberen.

  En zie hier.. mijn eerste “backpack-ontwerp” Als dit thema niet bij dit onderwerp past, dan weet ik het ook niet. Maar, hoe dan ookm ik drukte op de knop “submit”en de gevraagde drie bestanden gingen de lucht in. Vanochtend kreeg ik bericht dat ze geaccepteerd zijn. Nou ik ben benieuwd.

  Nu blijkt er zelfs nog een mooie prijs verbonden te zijn aan de “contest” daat had ik nog helemaal niet gezien toen ik mijn inzendingen verstuurde. Maar hoe mooi zou het zijn als mijn schilderij de wereld over gaat reizen op deze manier op een backpack, “longing to see what comes next”

  Ik hoop dat ik heel veel stemmen krijg.

  Longing, contribution for the backpack contest

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 216 keer bekeken

 • Online products

  26 mei 2017

  It's nice to have a day off as a gift again. It gives me some time to pay my attention to my online shops, where I exhibit products, after playing with my paintings and some photo's.

  A: https://www.designbyhumans.com/shop/CamphuijsenArt/new/

  B: https://www.redbubble.com/people/CamphuijsenArt

  Bit by bit, I'm getting better in working with photoshop and I can think of new things for placing paintings on shirts, dresses, mugs, a self-clock and more.  Take a look at the two other "Camphuijsen Art" platforms. There is already a lot going on. The products are made, at companies that, as an artist, offer me the platform to display my art in a different form than paintings.

  They only exist after you have placed an order as a buyer, the cost goes to the producers and I get some royalties for the design. But as an artist, it's fun to give lovers of my paintings, the opportunity to get some of my work done. And, with a little playfulness, I can process elements of paintings in a design. And if it runs, I can have an added income. For an artist, that's nice too.

  So, if you want to find a gift for someone, look at my shops.

  The platforms themselves also have offers, and regularly support charities, or environmentally friendly projects.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 427 keer bekeken

 • Online producten

  26 mei 2017

  Het is fijn om opeens zo weer een dagje cadeau te hebben. Het geeft me even tijd om weer even aandacht te besteden aan mijn online winkeltjes, waar ik producten etaleer na te hebben gespeeld met mijn schilderijen en een aantal foto's.

  a: https://www.designbyhumans.com/shop/CamphuijsenArt/new/

  b: https://www.redbubble.com/people/CamphuijsenArt

  Beetje bij beetje word ik handiger in het werken met fotoshop en kan ik meer nieuwe dingen bedenken voor het plaatsen van schilderijen op shirts, jurkjes, bekers, een zelf klokken en nog veel meer.

  Nemen jullie beslist eens een kijkje in de twee andere platforms van "Camphuijsen Art". Er staat al heel veel op. De producten worden op bestelling vevaardigd door de bedrijven die, mij als kunstenaar, het platform bieden mijn kunst ook in andere vorm dan schilderijen te etaleren.

  Ze bestaan dus pas nadat jij als koper een order hebt geplaatst, de kosten gaan naar de producenten en ik krijg wat royalties voor het ontwerp. Maar als kunstenaar is het leuk om liefhebbers de mogelijkheid te geven iets van mijn werk in huis te halen. En ik kan met een beetje speelsheid elementen uit schilderijen verwerken in een ontwerp. En als het loopt, dan kan ik er een bijverdienste aan hebben. Voor een kunstenaar toch ook weer prettig.

  Dus wil je een cadeautje voor iemand uitzoeken, kijk dan eens in mijn winkeltjes.

  De platforms zelf hebben ook aanbiedingen, en ondersteunen regelmatig goede doelen, of milieu vriendelijke projecten.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 286 keer bekeken

 • Ogenschijnlijke stilte

  29 april 2017

  Er lijkt minder te doen te zijn nu er wat minder nieuwsbrieven verzonden zijn. Niets is minder waar. Het is wel zo dat mijn baan naar kunstenaarsbezigheden wel  wat meer tijd is gaan vragen. Ik moest uren toevoegen aan mijn contract en dat had nog al wat voeten in de aarde voor het beklonken was.

  Ik ben nog steeds thuisbegeleider en moet vier dagen in de week op de fiets huisbezoeken doen inclusief mijn werk voor de ondernemingsraad ben ik daar wel druk mee en gaat dat inderdaad tenkoste van mijn tijd in het atelier. Nog een kleine zes jaar even doorgaan voor ik deze werk uren ook aan mijn schilderen mag wijden.

  Maar een andere reden van de stilte is, dat ik met een opdracht bezig was, ik maakte een klein dubbelportret dat ik pas kan tonen wanneer het ook werkelijk overhandigd is aan de gene voor wie het bestemd was. En ik was bezig met een protret van mijn jongste kleinkind, dat op 1 januari 2017 geboren werd. Het is inmiddels te zien in "Het lichtruim" te Bilthoven, waar mijn oudste en zijn gezin het heeft kunnen bekijken en keuren. Het is onderdeel van de BeeKk expositie, waar een verzameling werken hangt van de aan de route deelnemende leden van BeeKk, rond het thema Feest.

  De expositie luidt de kunstroute van de kunstenaarskring in Bilthoven in. BeeKk bestaat 20 jaar, ik ben er sinds 2007 lid van en doe elk jaar weer mee met de jaarlijkse kunstroute. En een nieuwigheid is dat er een thema bedacht word door de organisatoren waar voor alle deelnemende kunstenaars een werk insturen. Wat kon er meer feest zijn dat met het nog niet gedoofde vuurwerk van 2016 op 2017 toen kleine Yara geboren werd.

  Verder staat er al sinds de zomer een groot schilderij op de ezel dat wel wat tijd vraagt, door het formaat. En een iets minder groot, maar even bewerkelijk schilderij sinds de herfst over het herfstig Utrecht, een zicht op de caterijne singel tegenover het spoorwegmuseum. Als ik an even iets anders doe dan duurt het even voor ik ze in mijn galerie kan plaatsen. Even afwachten dus nog.

  Terwijl ik zo mijn tijd verdeel tussen privé gebeurtenissen en ,mijn schilderwerk en het werk in de thuisbegeleiding is er voldoende inspiratie voor schilderijen die om de voorrang dringen. Ik kreeg nu bijvoorbeeld van iemand een te beschilderen kamerscherm aangeboden, dat natuurlijk iets heel nieuws was. En het prikkelde mijn verbeelding, tot ik opeens wist wat ik er op wil gaan maken. Oostenrijk en Caterijne singel moeten dus opnieuw wachten: ".. als een phoenix uit de as ... "is het nieuwe thema dat op dit scherm gaan komen. Ik knon mezelf niet intomen, en ik wilde er aan beginnen, als vereist het weer een heel andere schildershouding door dat ongewone formaat.

  Hier een tipje van de sluier:

  De foto van deze laatste versie krijg ik er niet in de juiste positie gedraaid op. Maar als je het in het echt wilt zien, kom dan 20 of 21 mei naar mijn atelier, waar ik open atelier heb en samen met mijn vriendin Dinie van Buren exposeer tijdens 20 jaar BeeKk in de Bilt.

   

  Komt allen en neem vrienden en familie mee.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 331 keer bekeken

 • Sportaccommodatie de Cangeroes

  29 april 2017

  Vanaf deze week hangen er om te beginnen twee schilderijen van mij in de sporthal Lunetten, gedeeltelijk in beheer door de basketbal vereniging de Cangeroes.

  Met behulp van het bestuur van de organisatie is het dar mogelijk mijn werk te exposeren. De komende word de hal, die sinds enige tijd door de vereniging beheerd word, opgeknapt en aangekleed. Meer van mijn schilderijen zullen dan aan de muren komen te hangen.

  Om te beginnen "Mijn oud Amsterdam" en de "Badende Hooglanders" uit Texel.

  Openingstijden

  Sporthal Lunetten is 7 dagen per week geopend van 08.30 tot 23.00 uur.
  Tijdens feestdagen is de sporthal gesloten.

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 252 keer bekeken

 • Een schakel in de tijd

  25 februari 2017

  Terwijl ik schilder bewandel ik een soort tijdspad, Ik bekijk de omgeving, ik blik terug in een moment van realisatie. Daarna zal de weg weer verder leiden, naar een toekomst die ik nog niet ken. Zo kan het op elk moment misschien ook in jouw leven zijn: Een moment sta je stil en je denkt waar ben ik nu, hoe zal het worden en waar kom ik eigenlijk vandaan? Zo gaat het met mijn bestaan in dit leven, ik ben een schakel in de tijd, ik leef nu, en het moment schuift steeds op. En als moeder, ben je daar voor een onbepaalde tijd; de vertrouwde persoon die een nieuw leven weer op weg helpt. En later, als oma inmiddels, blik ik terug op ‘toen’ wanneer ik dit allemaal nog niet ervaren had. En ik sta weer een moment stil, en zie ze gaan, hun eigen horizon tegemoet.
   
  Terug blikkend denk ik: zo klein nog, beschermd, bemind en op weg geholpen, Toen dat heden was wisten wij nog niet wat voor moois er in het verschiet zou liggen. In mijn dromen dacht ik hoe zou het zijn als.. Nu vang ik een glimp op van de toekomst, met vertrouwen, verworven kracht en innig verbonden verder op weg, met nog te realiseren dromen.
   
  Een schakel in de tijd, olieverf op canvas 120 x 90 cm
   
  While I paint I walk a kind of timeline, I look around, I look back in a moment of realization. Then the road will lead back further, to a future that I do not know yet. Thus, it may at any time may also be in your life: One moment you stop and you think where I am now, how it will be and where I actually come from? Thus my existence in this life goes, I am a link in time, I live now, and the time always moves on. And as a mother, you're there for an indefinite period of time offering a save background, for the child in turn, this helps to set off a new life. And later, when grandma now, I look back on 'when' when I did not yet experienced this all. And I'm back for a moment, and see they are going to meet their own horizons.
   
  My studio, after I finished this painting
   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 288 keer bekeken

 • Designs op producten

  4 januari 2017

  Sinds een half jaar ben ik actief op twee websites waar kunstenaars uitgedaagd worden ontwerpen te publiceren op diverse producten. En het biedt aan hen een platvorm om voor practisch gebruik diverse ontwerpen toe te passen.

  Ik ontdekte het door bezigheden van collega kunstenaars te volgen en besloot het eens uit te proberen met wat foto's. Het begon als een aardigheidje en experiment dus.

  Redbubble

  Maar op een keer werd ik benaderd door een scout van een andere website die er uit wilden springen. Iemand mailde dat ze dacht dat mijn kunst bijzonder genoeg was om bij hen op de site te verschijnen. Ik zou een eigen "store" krijgen. Nieuwsgierig en wat sceptisch besloot ik een gokje te wagen. En opende een tweede online winkeltje, eigenlijk een derde, exto meerekenend.

  Onlineshop bij designbyhumans

  Bij deze laatste site is een groep mensen die de zaak beheren en elke inzending controleren. Elke nieuwe bijdrage wordt voor publicatie gecontroleerd op de juiste printkwaliteit. En of het voldoet aan een aantal voorwaarden.

  Ik dacht er een beperkt assortiment uit mijn portfolio voor te kunnen gebruiken, de rest was niet geschikt. En een vierkante print op een shrt is nu niet echt superaantrekkelijk. Maar was een leuk begin.

  Rondkijkend en na wat ervaring op te doen kwam ik er toe mijn photoshop vaardigheden te verbeteren. Wat kneepjes van het vak leerde ik nog van mijn dochter. Ik begon het steeds leuker te vinden. En zo komt het dat ik nu twee online winkeltjes heb bij twee platforms voor designs.

  Ik besloot op Pinterest de collecties te groeperen. Om het wat toegankelijker en makkelijker vindbaar te maken, voor een groter publiek. Ik vind het een leuk idee, dat voor een kleinere portemonnee, en mensen die verder weg wonen ook wat van mijn werk te kunnen delen. Niet iederéén kan of wil een schilderij in huis. En ontwerpen en spelen met afbeeldingen vind ik ook leuk. en het ontwerpen op leuke en practische producten ga ik met toenemend plezier doen.

  De klant rekent af bij de platforms en voor het ontwerp krijg ik de royalties. Zachtjes druppelen de bestellingen binnen, en levert het mij wat extra's op.

  Neem eens een kijkje en wie weet is er iets leuks tussen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 393 keer bekeken

 • Meer blogs >>