• Hittegolf augustus

    13 augustus 2020

    Het is warm in de Bilt. Nu ja in de rest van Nederland natuurlijk ook. Een aantal keer heb ik wel in mijn atelier geschilderd? Het zal, zo verwacht is wel even duren voordat ik de resultaten kan laten zien op deze site. Er staat nu werk op twee ezels. Het ene werk is een doek waarop ik aspecten uit mijn leven verwerk, en het is behoorlijk intuitief kwa werkwijze. 

    Lees meer >> | 431 keer bekeken

  • Corona tijd

    31 juli 2020

    Hallo allemaal,

     

    Zo juist heb ik mijn Kalender, zie kalender pagina, even aangepast. Van wege de corona maatregelen heb ik begrepen, hangen twee van mijn schilderijen nog in Budapest. Ik heb de gegevens in mijn lkalender geschreven.

    De danseressen uit Centraal Azië  en  de fluitspeler uit Mongolië, die mijn zoon ontmoette op één van zijn reizen.

    Lees meer >> | 406 keer bekeken

  • Een nieuwe uitdaging

    28 juli 2020

    Een paar dagen geleden ben ik nog aan een ander schilderij begonnen, omdat ik de ingeving kreeg om dat te doen. Ik had een goede kwaliteit canvas staan, aangeprezen als portretschilder doek. Het is in ieder geval mooi steving, fijn en glad. Ik had het voor de zekerheid gekocht toen er een opdracht aan zat te komen en ik nog niet zeker wist wat het formaat zou zijn. Nu kwam het goed van pas. Ik heb op facebook een pagina, waar ik laat zien waar ik aan werk. Zodat mensen een proces kunnen volgen wanneer ik zo een werk op de ezel heb staan.

    Lees meer >> | 477 keer bekeken

  • Bezinning

    23 juli 2020

    De titel voor dit stukje blog, schoot me spontaan te binnen bij het starten van de volgende tekst.

    Ik heb net een oude foto geupload uit 2014 en dacht dat dat vast verwarring zou geven bij de nieuwsbrief. Dus het was ook wel weer tijd voor een stukje tekst dacht ik.

    Vanochtend heb ik mijn fotoalbums doorgelopen., opzoek naar een kerstbengeltje uit het verleden. Ik kon het niet vinde, terwijl ik ondertussen mijn werk sorteerde, ging een hele geschiedenis weer via het toetsenbord en de muis lang mij heen. Zo ook die ander foto.Ik heb hem bij gesneden en in het album portretten op exto gezet.

    Lees meer >> | 354 keer bekeken

  • Met de selfistick in de Bilt

    5 mei 2020

    Mei 2020

    Deze tijd met alle maatregelen die dienen ter bescherming tegen het verder verspreiden van de Corona, zorgen er ook voor dat ik geen exposities kan organiseren of aan deelnemen.

    Nu heeft Anne de Vries van Bubbleprojects een leuk initiatief genomen door een vlog te maken over zijn bezoeken aan de atelies van diverse kunstenaars. En deze keer kwam hij in de Bilt. Uiteraard alles met in achtneming van de 1,5meter afstand.

    Lees meer >> | 379 keer bekeken

  • Kerstbengeltjes met de beste wensen

    12 december 2019

    Ik wens iederéén een mooie feestdagen en een fijn nieuwjaar

    Er zijn kerstbengeltjes die graag willen uitvliegen om ook jouw boodschap door te geven.

    AmbachtAteliers studio I van Inspiratie. Met nog een vrolijk gezelschap aan kerstbengeltjes

     

     

     

    Lees meer >> | 532 keer bekeken

  • The artmovement

    14 oktober 2019

    Expositie in Hilton Garden Inn Brussel, België

    Expositie in Brussel

    georganiseerd door Bubble project artmovement

    Het is werkelijk Art on the move. Mijn schilderij "ver-dwalen" bracht ik eerst naar Rotterdam om daar in het Marriotthotel aan een expositie mee te laten doen.

    Maar later kreeg het de kans mee tet verhuizen naar het Charles de gaulle Hilton in Parijs, nadat het daar de expositie aangevuld had, en het tijd was om hem weer terug te krijgen, werd me gevraagd, mogen we het ook mee nemen naar Brussel? Het zou de expositie zo mooi aanvullen. Nou, zo gezegd zo gedaan, art on the move.. Zolang we maar niet verdwalen.

    Ik besloot mijn collectie designs bij redbubble wat aan te vullen met het ontwerp dat ik maakte, en wat afgeleid was van dit schilderij. Bij designbyhumans waren er al twee versies aanwezig, maar bij redbubble die nóg meer producten heeft miste hij nog. Ga maar eens kijken wat je er van vind. Ik wordt er zelf helemaal enthousiast van als ik al die variaties zie. Neem bijvoorbeeld een design op een warm shirt

    lightweight-raglan-sweatshirt bij redbubble

    of het shirt bij design by humans

    Het geeft een indruk, maar er is nog veel meer te zien wanneer je even doorbladert op één van beide pagina's.

    Ondertussen is het bij mij nog geen vakantie en het stil staan bij dit berg landschap geeft me het gevoel dat het ver- dwalen in het schilderen en ontwerpen me het gevoel van vrijheid ook een beetje teruggeeft. Ik hoop dat mijn ontwerpen en schilderijen nog wat verder dwalen over deze aarbol. :-)

    Lees meer >> | 500 keer bekeken

  • serie vogels

    25 augustus 2019

    Om voorrang vraagt op dit moment een vierkant schilderij met een zich badende gans. Het is voor mij een studie in het schilderen van water Water weer eens op een andere manier. weer gegeven dan tot nu toe. Ik heb bedacht dat ik wat reverentie afbeeldingen van de wereldreist van mijn zoon en schoondochter wil gebruiken voor het maken van een serie vogels die zij onderweg tegen kwamen. Gewoon omdat ik de herinneringen waar zij na bijna twee jaar reizen mee terug kwamen aan sprekend vond. Mijn verbondenheid aan mijn werkgever slokken momenteel tamelijk veel mijn tijd en aandacht en energie op. En het schilderen van de vogels als een studie opjecten en het creeëren van een collectie is dan een prettig ongecompliceerde en ontspannende bezigheid. En het tevreden gevoel dat het schilderen oplevert is ook niet verkeerd naast de andere werksituatie.

    Lees meer >> | 606 keer bekeken

  • zomertijd

    28 juli 2019

    Afgelopen weken ben ik met veel druk geweest. Dat was niet allemaal het werken aan een schilderij. Nog steeds heeft mijn project Wilhelmshöhe nog de aandacht. Maar de warmte in het atelier vertraagd het wat.

    Verder zitten er aan het kunstenaar zijn ook zakelijke en administratieve bezigheden vast, daar heb ik bij het derde kwartaal ook een flink aantal uren in gestopt. Vasthoudend ingewikkelde handelingen me eigen maken hielden me de spiegel voor. Maar ik ben bereid om bij te leren.

    Lees meer >> | 521 keer bekeken

  • Uitveerkoren schilderijen

    30 juni 2019

    Uitverkoren schilderijen

    IDe Maliebrug in de Fysiotherapie praktijkn elk schilderij leg ik een bepaald gevoel of beleving. Daarvan vind ik het mooi als ik kan communiceren via het doek. Natuurlijk heeft ieder een eigen associatie met het beeld op het doek. Maar mooi en bijzonder als het herkend en verstaan word. Zo gingen afgelopen maand weer twee schilderijen het atelier uit. Één is er naar Zeist gegaan waar het de wachtkamer in een fysiotherapie ruimte op is gaan luisteren. Er werd mij gezegd dat het licht en ook rust uitstraalde wat daarmee goed past in de wachtruimte.

     

     

     

    LevenssstroomEn via internet volgde iemand mijn werken aan een project over de waterwerken in Kassel. Deze werken geven mij de gelegenheid schilderijen te maken met het thema water, als symbool voor verschillende emoties. Ik werk eigenlijk toe naar een serie om een thema expositie mee in te richten. Maar in Amerika was een vrouw getroffen door de eerste in de serie. Dan maar niet voor de expositie en zo verhuisde het naar Tennessee, waarvan ze, naar ze later schreef vreugde tranen kreeg van het schilderij in het echt.

    Zo zijn dan weer twee schilderijen uitverkoren om iemand gelukkig te maken. Bijzonder wel

     

    Lees meer >> | 589 keer bekeken

  • Meer blogs >>